O aeronavă C-27J Spartan participă în premieră la stingerea unui incendiu de pădure

O aeronavă C-27J Spartan participă la stingerea incendiului de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localităţii Sviniţa, judeţul Mehedinţi. Este prima misiune reală de acest fel executată de piloţii români, potrivit MApN.

MApN a informat că aeronava C-27J Spartan echipată în configuraţie pentru stins incendii a decolat duminică în jurul orei 16.00 din Baza 90 Aeriană Transport Aerian, pentru a participa la stingerea incendiului de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localităţii Sviniţa, judeţul Mehedinţi.

Aeronava participă în premieră la stingerea incediilor, fiind prima misiune reală de acest fel executată de piloţii români.
Intervenţia a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu – pilot şi şef al echipajului, căpitanii Romeo Gîrz şi Daniel Motoroiu – copiloţi, şi maiştrii militari Maftei Ţebrean, Gabriel Stancu şi George Băltescu – loadmasteri.

Aeronava C-27J Spartan poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Incendiul puternic a izbucnit în localitatea Sviniţa din Mehedinţi, fiind afectate peste trei hectare de litieră şi coronament.

Pompierii care acţionau la incendiul din Parcul Domogled au fost redirecţionaţi către Sviniţa, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns