Investiţii în desfăşurare într-o comună din Timiş

Comuna Ghilad este beneficiara a patru proiecte cu finanţare guvernamentală, aprobate în prima listă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi aflate în desfăşurare. Dintre acestea două, se referă la introducerea utilităţilor şi două la modernizarea de străzi şi drumuri.

Proiectul de înfiinţare a canalizării în localitatea reşedinţă a unităţii administrative se află în plină desfăşurare. Faptul că se lucrează la această investiţie este demonstrat şi de depozitul de şantier din apropierea primăriei.

Investiţia are la dispoziţie o sumă de opt milioane de lei. În acelaşi domeniu al utilităţilor, a fost alocată o sumă de peste 700.000 de lei pentru extinderea alimentării cu apă.

De alte nouă milioane de lei s-au executat deja sau urmează să se intre la asfaltare o porţiune din drumul comunal DC 190 şi mai multe străzi din Ghilad. Pe un proiect separat s-au mai acordat aproape 13,4 milioane de lei pentru modernizarea diferenţei din cei 12 kilometri cât reprezintă acelaşi drum comunal care face legătura cu satul aparţinător Gad.

Lucrările la acest drum sunt aproape de finalizare, mica aşezare ieşind astfel din izolarea anterioară care a adus la depopulare şi îmbătrânire.

Conform viceprimarului Ovidiu Viţan, în acest an vor fi asfaltaţi în total zece kilometri de drumuri interioare şi de legătură între localităţi, dintr-un total de 27 de kilometri. Pentru modernizarea şi a acestei diferenţe, comuna a depus alte proiecte în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns