Numărul infecțiilor respiratorii a crescut îngrijorător în ultima perioadă

4 proiecte eligibile pentru construirea de spitale prin PNRR, în județul Timiș

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut îngrijorător în ultima perioadă

Medicii fac apel la părinți să fie precauți și precizează că există un tratament care ajută la întărirea imunității copiilor născuți prematur, scrie romania-actualitati.ro.

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut îngrijorător în ultima perioadă, mai ales în rândul copiilor, avertizează medicii.

CITEȘTE ȘI: O fată de 13 ani a a suferit arsuri grave pe faţă şi pe mâini, după ce casa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Victima a fost transportată la Spitalul de Pediatrie din Timişoara

Ei atrag în mod deosebit atenția asupra virusului sincițial, care reprezintă principala cauză de spitalizare la grupa de vârstă sub un an, cu infecții ale traheei, bronhiilor și ale plămânilor.

În Statele Unite a generat deja un adevărat val de îmbolnăviri, care este posibil și în România, consideră președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu.

Sandra Așexiu: Este o evoluție fulminantă, în care numărul de cazuri este mult mai mare decât a fost în ultimii cinci ani, cel puțin și comparativ cu mai mulți ani în urmă, și sezonul începe mult mai devreme și mai degrabă sugarii și copiii mici sunt afectați, în timp ce pentru adulți, vârstnici numărul de cazuri este comparabil cu alți ani, asta spun.

E foarte probabil ca în următoarele zile să vedem și la noi o creștere importantă a acestor cifre și a incidenței acestor boli.

Realizator: Medicii fac apel la părinți să fie precauți și precizează că există un tratament care ajută la întărirea imunității copiilor născuți prematur.

Medicamentul este gratuit și poate fi administrat lunar în perioada rece la recomandarea doctorului neonatolog, transmite reporterul nostru Adriana Turea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *