Nu vă fie frică, Dragnea (nu) pică!

Unora le plac pronosticurile și acesta este motivul pentru care își joacă banii din portofel. Pentru câștig, însă, de multe ori se practică blatul, nu-i așa?

Cum scrisoarea pierdută a celor 16 (22, 23, chiar 30) de lideri PSD prin care s-ar cere un CEx urgent nimeni încă nu a văzut-o, deși poate apărea din moment în moment, ce să spunem?

E treaba lor cu cine defilează.

În privința lui Liviu Dragnea e, totuși, și a noastră, nu de alta, dar el chiar va pune în aplicare până la capăt programul de guvernare și nu știm cine ne va mai scoate din șanț.

CITEŞTE ŞI: Statul, pregătit să intre cu bocancii în asociaţiile de proprietari

Ba, mai mult, dacă ne vom mai afla pe harta Europei doar ca să îngrijim bătrâni ori să culegem căpșuni și nu ne vom regăsi prin nu se știe ce colțișor de mapamond.

Iată câteva motive pentru care unii își doresc ca această scrisoare, după cele văzute deja, precedentele fiind scrise de doamne din partid, să ajungă la adresă și destinatarul să fie dispus să convoace invocata ședință pentru a fi pus pe făraș.

Indiferent că evoluția tărăboiului intern din PSD e pe bune, cum se spune sau că e o diversiune, bucuroși le-om duce toate, pentru că de aceea… respirăm.

Sunt analiști care nu cred că există atât de mulți rebeli încât să fie înclinată balanța înspre schimbarea liderului.

S-au vehiculat două nume pentru înlocuitorul liderului: Viorica Dăncilă și Marian Neacșu.

Bun, dar odată cu liderul pică și primul nume, nu-i așa, căci fără Dragnea acesta nu mai reprezintă nimic…

Dacă pică Viorica, pică și guvernul său de „competenți”, unul și unul, chemați să conducă pentru șase luni și Consiliul UE.

Să nu aveți păreri de rău după primul nostru premier feminin și nici după miniștrii lui.

Dacă ne luăm după Victor Ponta, care este expert în PSD și din afara acestui partid, atunci scrisorica din piesă e chiar pierdută.

Poate că, însă, până la urmă tot se va găsi, depinde doar dacă rebelilor le vor cădea bine posturile și lefurile oferite de către Dragnea însuși în schimbul susținerii.

Cum, până acum, am văzut doar doamne care au luat taurul de coarne în partid, parcă am vrea să vedem și niscaiva domni mai cu curaj, care să dezvolte și mai mult… pluralismul de partid.

Ce să ne facem, însă, dacă aceștia sunt așa, mai fricoși, și nu vor să-și piardă privilegiile?

În privința lui Liviu Dragnea, să nu ne facem prea mari iluzii.

Deși timpul i-a expirat chiar înainte de 10 august, mai stă pe scaunele pe care le ocupă. Cât? Nu depinde de opoziție, de președinte, de stradă, ci numai de tovarășii lui, pardon, colegii lui de partid.

Funcția sa e în mâinile lor. Există, totuși, o realitate de care ar trebui să ținem cont: cât el e acolo, sunt și ei.

În plus, numeroși sunt și cei care se încăpăținează să creadă că Dragnea este și salvatorul lor de problemele penale. De aceea, ordonanța pentru amnistie și grațiere este așteptată în foarte multe birouri de demnitari.

Dacă povestea că se zguduie din temelii PSD-ul, că acolo e un tsunami, ar fi adevărată, atunci salvarea lor nu mai vine.

Dacă-i diversiune, atunci trebuie să recunoaștem că e pusă la punct meșterește. Mulți români așteaptă ca locul lui Dragnea să fie luat de altcineva. Probabil, însă, că prea puțini și-o doresc pe Dăncilă în fruntea marelui partid…

Răspunsul la această dilemă, ni-l va da timpul.

Dacă nu va fi cel dorit, măcar a fost o încercare. Aceasta poate că va fi urmată de o alta.

Uite-așa, trece mandatul și vin ele, alegerile, care nu schimbă mare lucru. Să rămânem, însă, optimiști… până la capătul răbdării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns