Noutăţi sub panoul „leilor” bănăţeni

BC SCM Timişoara are un nou manager general, Ilie Triţoiu preluând oficial atribuţiile pe care le exercita Leontin De Maio, care a renunţat la funcţie.

Totodată, antrenorul Nenad Mandici a fost reconfirmat pentru cel puţin încă un sezon, în perioada următoare urmând să fie continuate negocierile cu acesta pentru semnarea unui angajament pe mai mulţi ani.

„Leii” nu vor avea parte de un buget mare pentru ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale de baschet masculin, însă Triţoiu a venit deja cu un plan de organizare a activităţii ce are în vedere şi repopularea tribunei sălii „Constantin Jude”.

„Această numire în funcţia de manager general mă onorează, dar mă şi obligă. Am făcut un plan pentru a schimba imaginea din ultimul an. Bugetul va fi unul mic, motiv pentru care vrem să atragem bani şi din mediul privat. Vom avea ca obiectiv şi atragerea publicului la meciurile noastre, am gândit un program atractic şi pentru spectatori. Vrem să atragem şi galeria, recunosc că aducerea lui Bogdan Popescu a fost o greşeală. Sunt prieten cu el, dar nu a fost bine că l-am luat la Timişoara. Vrem transparenţă totală şi totodată să le asigurăm antrenorilor şi jucătorilor continuitate şi stabilitate. Mai avem de plătit unele datorii, deocamdată am găsit înţelegere din partea foştilor jucători”, a declarat Ilie Triţoiu.

Cristian Bota şi Nenad Markovici vor rămâne şi ei în staff-ul tehnic, primul urmând să se mai ocupe de echipa secundă şi de Academia BC SCM Timişoara.

Tiberiu Puta va continua ca preparator fizic, acesta urmând să fie ajutat în perioadele de pregătire din pauzele competiţionale de Branko Karalejici, a dezvăluit Nenad Mandici.

Adrian Vermeşan va rămâne în funcţia de director sportiv.

Preşedintele SCM Timişoara, Radu Ţoancă, a spus următoarele: „Ilie Triţoiu a venit cu un proiect ambiţios. Lucrăm la trecerea pe noul CIS (n.r. – certificatul de identitate sportivă), proiectul baschetului va continua, sperăm, cu rezultate mult mai consistente. E bine că am depăşit cel mai negru sezon din istoria baschetului timişorean, iar obiectivul pentru sezonul următor este calificarea în play-off. Prin acest SCM vom putea să asigurăm stabilitate şi continuitate, este singura formulă juridică necontestată la nivel naţional. Această entitate trebuie să rămână pe termen mediu şi lung, acum avem o strategie pe zece ani. Vom încerca să mărim plafonul salarial, este un proiect de hotărâre în consiliul local în acest sens. Vrem şi un nou plan de marketing, vom încerca să colaborăm cu universităţile din oraş pentru secţia „Sportul pentru toţi”.

 

Se întoarce Jovanovici?
Una dintre mutările-surpriză pregătite de timişoreni este cooptarea în lot pentru următoarea stagiune a fostului căpitan Zlatko Jovanovici. Antrenorul Nenad Mandici a vorbit despre posibilitatea perfectării acestui transfer: „Am vorbit cu Zlatko zilele trecute, rămâne de văzut ce vom face cu el şi cu jucătorii români. Am o idee şi despre alţi străini, dar nu pot da nume acum. Căutăm, dar ne este foarte greu să găsim jucători autohtoni. Vom lua decizii în perioada următoare”.

„Nenad Mandici a primit libertatea de a-şi alege jucătorii. Trebuie să avem grijă la românii pe care îi vom aduce. Îi vom promova pe Mihai Ursan şi Alexandru Albu de la academia noastră. Tot legat de academie, ne gândim să creăm o grupă de elită care să se pregătească după recomandările antrenorului Mandici, să nu fie nevoie de o perioadă de trei luni de acomodare cu cerinţele primei echipe în momentul în care jucătorii vor face pasul în Liga Naţională. Importantă pentru dezvoltarea baschetului în Timişoara este construirea cât mai multor terenuri sau cel puţin montarea de panouri în cartiere şi în parcuri. Am prieteni care mă întreabă unde pot juca baschet şi nu ştiu ce să le răspund”, a completat noul manager general Ilie Triţoiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.