Noutăți privind înscrierea în clasa pregătitoare

pregatitoare

Înscrierea copiilor în învățământul primar vine cu o serie de noutăți pentru anul școlar 2020 – 2021. Astfel, în conformitate cu prevederile legale, inspectoratele școlare pot decide reconfigurarea
circumscripțiilor de arondare a domiciliilor copiilor, dacă capacitatea unităților de învățământ nu permite înscrierea tuturor în clasa pregătitoare.

CITEȘTE ȘI: Măsuri anti-coronavirus luate la Arad: autorităţile vor suspendarea cursurilor universitare

De asemenea, în situația școlilor care au un număr mai mare de solicitări, se poate decide extinderea activității acestora în alte unități de învățământ care au spații disponibile. Totodată, trebuie avut în vedere și faptul că ministerul de resort vrea ca în anul școlar 2020 – 2021 numărul elevilor dintr-o clasă să fie redus.

De exemplu, în învățământul primar, să fie de cel mult 22 într-o clasă. În Timișoara, acest lucru va fi destul de dificil de pus în practică, având în vedere lipsa spațiilor și a faptului că autoritățile locale nu au prea făcut din educație o prioritate stringentă.

O altă noutate îi vizează pe părinții divorțați, care trebuie să depună la înscriere o copie a hotărârii judecătoreşti definitive din care să rezulte modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuinţa minorului, aceasta fiind o prevedere concepută pe baza sugestiei făcute anul trecut de Inspectoratul Școlar Timiș.

În cazul în care autoritatea părintească este exercitată de ambii părinți, înscrierea trebuie solicitată cu acordul celor doi. Părinții mai trebuie să știe faptul că nu este permisă înscrierea copilului la mai multe unități școlare, având la dispoziție o singură opțiune.

Ulterior, în cea de-a doua etapă, copiii care nu au fost admiși conform primei solicitări vor fi distribuiți în alte unități de învățământ în funcţie de opţiunile părinţilor / tutorilor legal instituiţi / împuterniciţilor legali, de numărul de locuri disponibile şi de criteriile de departajare. Copiii care trebuie să îşi facă debutul şcolar în anul 2020 – 2021, dar care nu au fost înmatriculaţi sau nu au participat Ia etapele anterioare de înscriere, sunt distribuiţi de comisia judeţeană


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *