Măsuri anti-coronavirus luate la Arad: autorităţile vor suspendarea cursurilor universitare

Autoritățile au anunțat o serie de măsuri în contextul crizei provocate de coronavirus în Italia. Măsurile privesc nu doar monitorizări la frontieră, ci oficialii locali vor inclusiv suspendarea cursurilor universitare în județ.

Se întâmplă în Arad, deciziile fiind luate în urma convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Într-un comunicat, prefectul din Arad, Gheorghe Stoian, a transmis că s-a ținut cont de numărul însemnat de italieni ”care desfășoară diferite activități” în județ.

Conform comunicatului, la frontieră vor fi prezenți medici de la DSP Arad, iar cetățenii care vin în vamă vor completa un chestionar pe propria răspundere. De asemenea, accesul vizitatorilor la Spitalul Județean va fi restricționat și au fost identificate spații pentru eventuale centre de carantină.

Prefectul transmite că va cere Ministerului Educației suspendarea pentru 14 zile a cursurilor universitare în Arad: Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns