Noua țintă „Color the Village”, satul Fărășești

Noua țintă „Color the Village”, satul Fărășești

Acțiunea „Color the Village” se va desfășura anul acesta la Fărășești, comuna Pietroasa (Timiș). Cei de la Asociația Acasă în Banat au dezvățuit, pe pagina lor de Facebook, numele localității timișene unde vor coordona, în intervalul 9 – 11 iunie, restaurarea a 30 de case cu arhitectură valoroasă.

Este cea de-a a patra ediție a unui eveniment care creează entuziasm în rândul voluntarilor și care crește atractivitatea turistică a localităților beneficiare. Satele Eftimie Murgu și Ilidia, din Caraș-Severin, respectiv Racovița, din Timiș, au adunat anii trecuți sute de voluntari, unii dintre ei veniți de la sute de kilometri.

Înscrierile la „Color the Village” vor fi deschise în luna mai, dar echipele de voluntari se pot organiza deja.

Fărășeștiul este un pitoresc sat de vale din Munții Poiana Ruscă. Are o populație de aproximativ 200 de locuitori. Resursele locale, piatra, lemnul, argila, au fost folosite cu pricepere de meșterii din zonă, care au construit gospodării pe cât de modeste și integrate în peisajul natural, pe atât de frumoase.

CITEȘTE ȘI: Odaia de lângă cer! Satul timişean care nu a plecat de-acasă (galerie foto)

Intervenția de la Fărășești are și rolul de a preîntâmpina modernizarea nepotrivită a gospodăriilor tradiționale și de a atrage atenția asupra valorii culturale a acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *