Noua maternitate din Timișoara e în grafic

Noua maternitate din Timișoara e în grafic

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, și administratorul județului, Marian Constantin Vasile, au avut o întâlnire de lucru cu Romeo-Cristian Erbașu, directorul general al companiei care construiește noua maternitate din Timișoara, investiție a Consiliului Județean Timiş realizată cu fonduri europene.

Au fost abordate stadiul lucrărilor, provocările de moment de pe șantier, dar și pașii următori, pentru a preveni eventualele probleme. Pe șantier, lucrările sunt în grafic, s-a turnat deja placa peste parter la ambele corpuri și se continuă cu ridicarea etajelor. Zilele acestea se află în pregătire și achiziția echipamentelor medicale în valoare de trei milioane de euro. Banii necesari sunt asigurați în cadrul aceluiași proiect european.

”Continuăm lucrările cu obiectivul de a ridica câte un etaj în fiecare lună. Constructorul respectă graficul de lucrări, placa peste parter fiind deja turnată la ambele corpuri. Urmează ridicarea etajelor, planul ambițios fiind de a construi câte unul în fiecare lună, țintă tangibilă în condițiile în care s-a ieșit din demisol, unde procedurile tehnice au fost mai complicate. Structura de rezistență va fi complet construită până în luna octombrie”, a transmis președintele CJT.

”Cu un constructor serios și un beneficiar implicat, pot fi depășite orice obstacole, chiar și în cazul unei investiții de peste 73 de milioane de lei, cum este maternitatea pe care Consiliul Județean o construiește în Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Ion Iliescu poate rămâne fără titlul de revoluționar: Guvernul cere anularea actului în instanță

Lucrăm la foc continuu pentru a depăși toate obstacolele, care, în mare parte, sunt generate de situația complicată de pe piața internațională a materialelor de construcții. Vom scoate săptămâna viitoare la licitație lucrări suplimentare. Am reușit să ajustăm devizele și să răspundem pozitiv unor cerințe critice, pe partea de infrastructură, aduse în vedere de către medici”, a adăugat Marian Constantin Vasile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns