Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. Pensiile mici vor fi majorate primele, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni seara, la Antena 3 CNN, că sunt inechități foarte mari în sistem între pensiile foarte mari și pensiile foarte mici.

„Toată lumea caută un echilibru social. Și măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA, să tai puterea de cumpărare și a celui cu 1.000 de lei și a celui cu 100.000 de lei în mod egal. (…) În acest moment s-au discutat principiile. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, iar de la 1 ianuarie ea să fie în vigoare. Cam așa au fost și discuțiile cu Comisia”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul spune că primele care vor fi majorate sunt pensiile mici.

CITEȘTE ȘI: Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani, în administrația Robu

„La 1 ianuarie să dăm o nouă lege a pensiilor. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu același procent și pensiile mici, și pe cele mari. La fel ca la sporul de antenă. Procentul va fi minim inflația din anul respectiv, la fel ca și anul trecut”, a mai spus premierul.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

  1. Se tot vorbeste de pensii,insa nu se vede ”nucleara”.Se inplinesc 16 ani de cand pei mai napastuiti pensionari si anume pensionarii agricultori CAP-isti si din zone necooperat ivizate sunt furati prin neaplicarea prevederilor legii 250/2007care prevede pentru fiecare an util realizat un puncaj de 0.57255.Cu toate ca legea este clara concisa si la obiect,neiterpretabila .ORD 680/2007 ce se pretinde ”norma de aplicare”,din cauza analfabetismului masacreaza legea .Art.2 din lege precizeaza ,intareste faptul ca acasta lege deci marirea punctajului se aplica ;;si;; celor ce nu au benficiat de dublarea punctajului prevazut la ORD 67/2003.Conjunctia ”si;” afost transformata in ”numai”,astfel facanduse si softul.Astfel majoritatea pensionarilor cu pensia proprie de agricultor au fost exclusi de la marire .Dublarea punctajelor prevazuta la ORD 67/2003 s- a aplicat de la 01 01 2004 iar dupa 3 ani si 8 luni cu o inflatie peste 30 la suta ,raspunsul autoritatilor este terifiant ;deoarece a-ti beneficiat de dublare ,nu mai puteti beneficia de prevederile legii 250/2007.Pensionari cu pensie integrala prmesc pensia minima cu un adaos de ”social”.Suntem asimilati cu cei cu ajutor social „”sclvi pe plantastie ”de acest STAT Robn Hood pe invers furam de la cei saraci sa-i saturam pe cei speciali.

  2. Desi exista o speta in acest sens Decizia civila 106/2016 a Curtii de Apel Oradea in care se specifica ca fiind beneficiari atat cei care au beneficiat de ORD 67/2003 cat si cei care nu au beneficiat.Au facut apel Casa Nationala [CNPP] cat si CJPP Satu Mare.Institutiile statului la care am apelat colcaie de clientelism analfabet,pana la urma si-au dat seama de eroare dar gluma e prea groasa vor sa ascunda gunoiul sub pres.CNPP a scos de pe internet cand le-am semnalat de Decizia civila 106.Nu trebuie sa ai studii juridice doar o cunoastere cat de cat a limbii romane pentru a intelege scopul legii 250/2007.

  3. Credeti ca numai cei din agricultura coopertivizata au fost furati la pensii? Toti pensionarii dinainte de 2019 sunt furati prin introducerea unui coeficient de corectie care in 2019 a ajuns 1,41. Deci sunt pensionari care au acelasi punctaj de pensie ( inainte de imultirea cu acel coeficient), deci au cotizat la fel, dar la pensii unii au si cu 41% mai mult. Bine ca ca PENSIONARII SPECIALI se bucura de penii de zeci de mii de lei lunar, cam de pe la 45-50 de ani.

  4. Contest statutul de Stat de drept a Romaniei ,cei furati prin nerespectarea legii sa-si permita o greva fiscala sa nu mai plateasca impozite pana la remedierea situatiei,sa anunte si fiscul de aceasta optiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *