Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani, în administrația Robu

Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani de administrația Robu

Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani de administrația Robu

Demonstrație de forță a primarului Dominic Fritz, luni, 25 septembrie 2023, când a anunțat, în mijlocul străzii, în dreptul imobilului cu numărul 52, “că vila istorică de pe C.D. Loga 52 a fost recâștigată de Primăria Municipiului Timișoara și a fost intabulată în patrimoniul statului”. Aparent, o victorie definitivă în justiție, după un lung șir de procese, care a durat 7 ani. Astfel, vila a fost pierdută de către unul dintre cei mai cunoscuți baștani din Timișoara, Ionelaș Cârpaci, a cărui familie deține câteva zeci de imobile în centrul Timișoarei.

Vila şi terenul aferent, care însumează o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi, au fost dobândite, în 1995, prin acte false, de celebrul Ionelaş Cârpaci, care are și cetățenie germană și poartă numele de Ionel Sandner. În 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și falsificare a documentelor, în legătură cu preluarea ilegală a mai multor proprietăți de la stat, iar după cinci ani, Ionelaş Cârpaci a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare.

Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani de administrația Robu

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanţa de decis, atunci, şi confiscarea vilei care însă, între timp, a fost revândută de mai multe ori. Practic, clădirea de pe bulevardul CD Loga, nr. 52 a fost confiscată, printr-o sentinţă judecătorească, încă din anul 2016.

Luni, 25 septembrie 2023, primarul Timișoarei a anunțat că multe vile de pe B-dul Loga, printre care și clădirea de la numărul 52 au avut un “istoric dubios” al schimbului de proprietari în anii ‘90. Clădirea a reintrat acum în proprietatea statului și administrarea Primăriei Timișoarei după un lung șir de procese penale, iar acum municipalitatea urmează să evacueze persoanele care o ocupă ilegal.

„În sfârșit, am ajuns și în ziua în care una din vilele furate de pe Loga se întoarce în proprietatea orașului. Este un moment așteptat de timișoreni de decenii. Loga 52 a fost obținută prin acte false, vândută în mod repetat de către clanuri pentru a se pierde urma proprietarului adevărat. Azi, am pus punct acestei fraude istorice. Casa s-a întors în posesia noastră. Este o victorie care schimbă regulile jocului de acum înainte… Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Și apoi facem din ea grădiniță”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani de administrația Robu

Administrația locală va apela la un executor judecătoresc pentru a obține accesul complet la imobil și teren. Astfel, pentru un parcurs rapid, va utiliza procedura de ordonanță președințială. Oficialii primăriei susțin că această acțiune face parte dintr-o operațiune mai largă a administrației Fritz pentru a recâștiga terenuri și imobile publice, care au fost dobândite de diverși indivizi sau firme în mod ilegal. Pe listă se regăsesc deja construcțiile ilegale ridicate pe terenurile primăriei de pe malul Begăi, a transmis Serviciul de Comunicare al Primăriei Timișoara.

Fritz se laudă cu o victorie a lui Robu din 2016

“Timișorenii au așteptat ziua această de zeci de ani: Am recâștigat pentru Timișoara prima vila de pe Bulevardul C.D. Loga, furată de niște clanuri prin anii 90… Și s-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul orașului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii 90”, a anunțat primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook, luni, 25 septembrie 2023.

În realitate însă, laudele sale sunt contrazise chiar de către acțiunile din instanță și de condamnarea definitivă a lui Ionelaș Cârpaci de către Înalta Curte de Casație și Justiție în…iunie 2016! La acel moment, Cârpaci a fost dat în urmărire internațională, iar hotărârea ÎCCJ să fie urmată de reintrarea clădirii în patrimoniul Primăriei Timișoara și demararea procedurilor de intabulare.

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat, în luna ianuarie 2016, pe Ionel Sandner, fost Ionelaș Cârpaci, la zece ani și patru luni de închisoare. Sentința a venit într-un dosar în care Cârpaci a vândut către o societate un teren pe care îl obținuse cu acte false de la Primăria Timișoara, în perioada în care instituția era condusă de Gheorghe Ciuhandu. Sentința a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, ai cărei judecători au decis condamnarea lui Cârpaci-Sandner la șapte an și două luni de închisoare, dar și la plata unor daune materiale de 1,5 milioane de euro către S.C. Ital Rom Constructii S.R.L. Cârpaci a fost acuzat de instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată, folosire a instrumentelor oficiale false în formă continuată, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz in serviciu în formă continuată, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Culmea este că actualul primar, Dominic Fritz, leagă abuzurile și ilegalitățile privind tranzacția imobilului de pe CD Loga 52 de numele fostului primar, Nicolae Robu și a unor foști angajați ai administrației acestuia.

Realitatea îl contrazice însă pe actualul primar.

La momentul 2016, clanul Cârpaci deținea peste 140 de proprietăți în Timișoara, multe dintre ele fiind situate în zona centrală a orașului. În urma respectivei sentințe a Curții Supreme, dată acum 7 ani, imobilul de pe Loga 52, aflat în „portofoliul” Cârpacilor, urma să intre în posesia primăriei.

„Sunt bucuros că niște infractori au fost sancționați definitiv și irevocabil și își vor primi pedeapsa. Se dă un semnal că răufăcătorii își primesc pedeapsa și nu pot pune mâna pe patrimoniul public așa cum li se pare lor, chiar dacă pentru o anumită perioadă de timp reușesc. Avem de încasat și o sumă de aproximativ 325.000 de euro și vom intra în posesia acelei clădiri din centrul orașului”, declara pe 11 iunie 2016, primarul de atunci al Timișoarei, Nicolae Robu.

„Acolo s-au făcut niște falsuri și, pe bază de documente cu semnături în fals, s-a vândut acea clădire. Clădirea a luat-o Cârpaci pe bază de falsuri. A avut documente de la primărie, clădirea ar fi trebuit să fie de la început la primărie, dar nu a fost înscrisă în cartea funciară și de aceea a putut face obiectul acestor falsuri și a ajuns să fie vândută. Nu pot spune exact când va intra primăria în posesia ei. Mai trebuie o hotărâre a instanței care să ne permită s-o înscriem în cartea funciară. S-a anulat vânzarea respectivă și se revine la situația inițială: proprietar statul român, cu dreptul primăriei de a o intabula”, a mai spus Nicolae Robu, la acel moment.

CITEȘTE ȘI: Timișeni depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Primarul Fritz se laudă cu un proces împotriva romilor “de catifea” de pe bulevardul Loga, câștigat acum 7 ani, în administrația Robu

  1. Un laudaros…pe munca altora, ca toata trupa care a venit pe valul usr….nimic concret de la ei, doar functii pt toti…necalificatii lor(cei cu studiile luate la privat,pe bani si altele) si sinecuri pt toata gasca de partid….
    Ne meritam soarta !

  2. Așa e Marius, așa e. Atunci de ce naiba nu s-a intabulat, dacă a câștigat-o Vopsitu ? CE AU AȘTEPTAT, CE ??????
    PS : Oricum nu se va publica comentariu, așa că nu știu de ce mă agit….

  3. Asa este. Intabularea se face intr-un termen rezonabil, nu ca nu s-ar putea face si mai tarziu, dar implica costuri mai mari. La ei, nu conteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *