Nouă irakieni care doreau să ajungă ilegal în Italia, prinși la Moravița

Nouă cetățeni irakieni care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia au fost prinși de cadre ale Sectorului poliției de frontieră Moravița.

CITEȘTE ȘI: 15 ani de puşcărie pentru tânărul care şi-a ucis iubita

Operatorul de la sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului poliţiei de frontieră Moravița a observat, pe direcţia localităţii Moraviţa, un grup de persoane care se deplasa spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat nouă cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

CITEȘTE ȘI: Explozie într-un bloc. 13 persoane au fost evacuate

”În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetăţeni irakieni, cinci adulți, trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 27 și 35 de ani și patru minori, având vârste cuprinse între 3 luni și 8 ani, toţi fiind solicitanți de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, întrucât intenţionau să ajungă în Italia.

CITEȘTE ȘI:Gest de normalitate într-o localitate timișeană

Cei nouă cetățenii irakieni au fost preluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns