Nordul Timișoarei ar trebui reconfigurat major, după cum susține Primăria

Nordul Timișoarei ar trebui reconfigurat major, după cum susține Primăria

Partea de Nord a Timișoarei ar trebui regândită din temelii, în viziunea municipalității. ”Primăria Municipiului Timișoara – prin Direcția Generală Urbanism și Planificare Teritorială – va elabora Strategia de dezvoltare teritorială urbană – Timișoara Nord.

CITEȘTE ȘI: Șofer român, la un pas să fie linșat pe o stradă din Italia după ce a intrat cu mașina într-un grup de trecători

În acest sens, va fi înaintat un proiect de hotărâre consiliului local, care să aprobe acest demers și să suspende temporar avizarea documentațiilor de urbanism pentru zona vizată, pe o perioada de maximum șase luni, necesară elaborării și aprobării acestei strategii. Obiectivul acestui plan strategic este stabilirea direcției de sistematizare a întregii zone, într-un concept unitar, având ca principal scop creșterea calității vieții.

Terenul studiat are 1.131 de hectare, din care multe parcele sunt în proprietate privată, și ne dorim ca prin acest proiect să oferim un exemplu de colaborare între inițiativa publică și cea privată, prin implementarea unei soluții de dezvoltare a zonei, inclusiv a infrastructurii și serviciilor, bazată pe principii actuale și sustenabile, care să facă zona mai atractivă”, trasmite Primăria Timișoara.

Focus-grupuri pentru dezbateri pentru dezvoltarea Zonei Nord

”Pe tot parcursul elaborării strategiei ne vom consulta cu toate părțile implicate, investitori, instituții, furnizori de servicii, dar și cu cetățenii, avem în plan organizarea de focus-grupuri și dezbateri. Vocea oamenilor este foarte importantă, pentru ca la final să avem un plan de dezvoltare al zonei, la care am contribuit toți și în care credem toți. Este o mare șansă pe care nu avem voie să o irosim, aceea de a pune bazele unei dezvoltări corecte și unitare a acestei zone”, a spus primarul Dominic Fritz.

primnord21

Prin noua strategie, municipalitatea își propune crearea de legături între Nordul urbei și restul orașului prin ”deschiderea unor noi căi de acces a vehiculelor, prin extinderea rețelei de transport în comun, prin crearea unei legături cu circulația feroviară (triaj Ronaț), dar și prin introducerea unor funcțiuni noi care să deservească atât cetățenii zonei studiate, cât și întreaga zonă periurbană.

În această zonă, avem posibilitatea amenajării celei mai mari zone de agrement verzi (pe amplasamentul actualei pășuni, între aeroportul Cioca și centura verde adiacentă străzii George Ardelean), cu activități și evenimente sportive, de recreere și de divertisment și cu interconectarea culoarelor verzi-albastre (adiacente canalelor de desecare) cu întreagă zonă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nordul Timișoarei ar trebui reconfigurat major, după cum susține Primăria

  1.  BAI FRATE NE MAI LASI IN PACE CU TAMPENILE TALE.Ocupate de curatenia din oras,ocupate sa nu mai arunci bani pe angajari si alte SF ocupate sa faci ceva constructiv pentru oras.Du te ,du te WO DER PFEFFER WÄCHST 

  2. Fritz si ai lui au omorat traficul in Timisoara. Se circula acum bara la bara, cand pe timpul mult-hulitului Robu se circula OK. Ce sa mai zic de curatenie, investitii (ati mai auzit ceva de parcarea supraetajata din centru de exemplu?), crese si gradinite, transport public. Suntem de rasul lumii. Numai povesti. De atat sunt buni acesti usr-isti.

  3. Au pus baietii ochii pe ceva terenuri si implementat nimicuri pe bani multi . Numai bun de facut ceva banuti poate chiar sa ne mai „cumparam” o casa , doua in zona  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.