A fost descoperit cel mai mare safir albastru din lume, cu o greutate de 310 kilograme

Sri Lanka anunță că a descoperit cel mai mare safir albastru din lume, cu o greutate de 310 kilograme

Autorităţile din Sri Lanka au prezentat cel mai mare safir albastru descoperit vreodată – cu o greutate de 310 kilograme -, la Horana, un oraş situat la 65 de kilometri sud de Colombo, cel mai mare oraş din ţară, în casa unuia dintre properietarii carierei în care a fost descoperită piatra preţioasă, relatează g4media.ro

CITEȘTE ȘI: Nordul Timișoarei ar trebui reconfigurat major, după cum susține Primăria

Călugări budişti au cântat imnuri de laudă în timpul prezentării pietrei, descoperită în urmă cu trei luni. Experţi locali au anunţat că este vorba despre una dintre cele mai rare pietre preţioase din lume în funcţie de greutate.

Cariera în care a fost descoperită piatra preţioasă se află în apropierea oraşului Rattnapura, supranumit „oraşul pietrelor preţioase”. În acest oraş s-a descoperit cel mai mare zăcământ de safir, într-o grădină, din întâmplare.

Această safir, extrem de rar, este caracterizat de o stea albă în vârf

Oraşul Ratnapura este cunoscut drept capitala pietrelor preţioase a acestei ţări cu 23 de milioane de locuitori, unul dintre cei mai mari exportatori mondial de safire.

Potrivit unor date de la reprezentanţi ai industriei pietrelor preţioase de pe insulă, citaţi de Reuters, Sri Lanka a exportat anul trecut pietre preţioase în valoare de 500 de milioane de dolari.

Condiţiile geologice ale solului Sri Lankăi sunt deosebit de propice dezvoltării pietrelor preţioase şi mai ales a safirelor din Ceylan.

În 2016, tot Sri Lanka a descoperit precedentul cel mai mare safir, de 1.400 carate, estimat la 90 de milioane de euro, un record care tocmai a fost bătut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns