Nomazi cu petale în centrul oraşului – VIDEO

Cu siguranţă, mulţi dintre timişorenii care au circulat în acest an în zona centrală a oraşului au avut de-a face cu vânzătorii ambulanţi de flori.

De multe ori, aceştia din urmă sunt rugaţi de poliţiştii locali să părăsească locurile pe care le ocupă, pentru că nu au voie să vândă oriunde. Se amplasează, uneori, în zona Pieţei 700, dar în staţia de tramvai, nu în piaţa de flori aşa cum ar fi normal.

Într-o zi, poliţiştii locali le-au cerut de două ori să meargă în piaţa de flori, din 700, unde ar putea să-şi våndă legal marfa, însă florarii de ocazie au refuzat. Unii dintre aceşti vânzători ambulanţi vin în Timişoara cu o maşină înmatriculată în Caraş-Severin şi au, conform tichetului TimPark, parcarea plătită pe un an întreg în zona roşie (centrală), dorm în maşină, iar pe timpul zilei unii vând flori în zona magazinului Bega sau în cea a Pieţei 700, alţii acostează trecători oferindu-le câte o floare „pentru că e ziua lor”.

Desigur, după ce oferă floarea cer şi bani, „atât cât li se poate oferi”. Dacă suma nu este una care să le convină, atunci smulg floarea din mâna persoanei căreia i-au oferit-o.

Uneori chiar înjură trecătorii care nu vor să le primească florile. Zilele trecute, câţiva dintre aceşti nomazi cu petale au fost filmaţi în zona centrală a oraşului, unde au parcat şi dorm în maşină, în timp ce îşi completau stocul de flori cu unele rupte din grădinile blocurilor din zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns