Semafoarele care au împânzit Timişoara sunt tare urât plantate

semafoare Timisoara 1

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte pădurea de semafoare care a răsărit în zona centrală a oraşului. Mulţi strâmbă din nas, din considerentul că traficul era deja destul de îngreunat şi sumedenia de alte hopuri nu are darul de a-l fluidiza. E posibil, totodată, ca integritatea pietonilor să fie, de acum, mai bine apărată. În orice caz, e greu de găsit o arteră cu o densitate atât de mare de stopuri precum Bulevardul Revoluţiei.

Semafoarele s-au îndesit considerabil, în ultima perioadă, în special în zona Palatului Administrativ, atât pe bulevard, cât şi pe străzile adiacente. Că ele încă nu funcţionează, e altă poveste, dar, chiar şi aşa, şoferii opresc câteodată din reflex, sesizându-le.

semafoare inteligente

Alţii, tot din reflex, dau recitaluri de claxon când confraţii lor din faţă privesc prea îndelung stopurile cele noi, nerealizând din prima că ele există deocamdată doar de frumuseţe.

semaforizareSunt, oare, pietonii mai în siguranţă? La ora asta nu s-ar zice, deoarece riscă să se aleagă cu entorse, dacă nu cu accidentări mai urâte, din cauza gropilor rămase pe trotuare după plantarea ultimilor stâlpi de semafor.

Chiar nu ne-am fi legat de treaba asta dacă montura ar fi fost lăsată ca vai şi-amar o zi, hai două, dar când se împlineşte săptămâna, avem o reală problemă. Desigur, nu e nici prima şi nici ultima cârpăceală din şirul lucrărilor edilitare mai mult sau mai puţin utile comunităţii.

E pe principiul că merge şi aşa, deci ce mai contează nişte semafoare care, după ce că-s plantate de mântuială – ori poate chiar din motivul ăsta, rămâne de văzut – nici nu funcţionează?

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Semafoarele care au împânzit Timişoara sunt tare urât plantate

  1. Folosind pretextul implementarii unui sistem de management al traficului administratia locala instaleaza sute de semafoare.
    Multe dintre ele au fost instalate in locuri unde trec foarte putini pietoni pe zi si unde zeci de ani totul a functionat foarte bine cu un simplu indicator de atentionare.
    Sunt situatii unde peste noapte au facut treceri de pietoni noi, pe care le-au si semaforizat, la o distanta foarte mica de vechea trecere de pietoni!
    Sunt multe alte exemple prin care se poate verifica si demonstra ca au instalat mult prea multe semafoare.
    Fluidizarea si siguranta traficului nu se poate asigura prin instalarea de semafoare din 20 in 20 de m, in special pe arterele principale! Din contra, asta va conduce la sufocarea traficului.
    Timisoara are mari probleme cu traficul si un sistem implementat corect ar ajuta, dar din pacate acum asistam la o exagerare.
    Mai exact, asistam la un alt episod clasic de fraudare al banului public.

    Stimate jurnalist, stimata redactie, aveti ocazia demararii unei anchete jurnalistice serioase pe aceasta tema.

  2. nimica toata,la moldova noua a fost gaurit un ceas solar roman din piatra imensa amplasat vis a vis de politie in fata caminului cultural,sta acolo de o suta de ani in ziua de azi s a gasit un destept sa l strice,oare cine a ordonat asa ceva?

    1. in gaurile facute s a montat un semn de circulatie,cind loc era suficient pe linga el iar economia facuta este de 1 metru de teava!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *