Noile restricții impuse în state din Uniunea Europeană adâncesc și mai mult criza economică

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

Economia Europei este lovită grav de pandemie şi se află la un nivel record de recesiune. Deşi economiştii au prognozat un recul în a doua jumătate a anului, predicţiile sunt sub semnul întrebării. Ţări precum Franţa şi Cehia anunţă noi restricţii în timp ce se confruntă cu al doilea val al pandemiei, iar acest lucru va adânci criza financiară.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele unui accident cumplit

Speranţele că economia va creşte spre sfârşitul anului încep să dispară.

Chris Williamson: Pe măsură ce ne îndreptăm spre al patrulea trimestru, vor fi, în mod evident, mult mai multe restricţii impuse, iar acest lucru va frâna creşterea.

Restricţiile impuse în carantină, în al doilea trimestru, au dus la scăderea economiei zonei euro cu 11,8%. După ce peste cinci milioane de oameni au fost infectaţi, Europa începe să revină la măsurile stricte din primăvară.

Stella Kiriakides, comisar european pentru Sănătate: În anumite state membre, situaţia este chiar mai gravă decât în martie. Este un motiv real de îngrijorare.

În Franţa, situaţia pare să scape de sub control. Opt mari oraşe, printre care şi Parisul, devin „zone de alertă întărită” şi riscă în curând starea de urgenţă. Aici rata de infectare depăşeşte 150 la suta de mii de locuitori.

Olivier Veran: Adunările în spaţii publice sunt permise în limita a 10 persoane, pe plaje sau în parcuri, iar barurile se vor închide mai devreme.

Şi Cehia anunţă noi restricţii, după ce a înregistrat săptămâna trecută un record de peste 3.000 de noi cazuri zilnic. De astăzi, barurile se închid la ora 22.

Roman Prymula: Când oamenii sunt sub influenţa alcoolului, iar contactele lor sunt mai frecvente, nu mai respectă regulile elementare.

În timp ce multe state europene impun noi restricţii, Belgia, o ţară deja grav afectată de pandemie, anunţă o relaxare a măsurilor.

Sophie Wilmes: Ne dăm seama că este inutil să impunem oriunde, oricând.

Astfel, de la 1 octombrie, purtarea măştii în exterior este obligatorie doar dacă nu se poate respecta distanţarea socială, iar perioada de carantinare este redusă de la 14 la șapte zile.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *