Un tânăr pompier din Timișoara, erou pentru victimele unui accident cumplit

Un tânăr pompier din Timișoara a devenit erou pentru victimele unui accident rutier care s-a petrecut în Cluj, la Tureni. Ștefan Claudiu Stoichița, de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, a văzut cu ochii lui impactul violent între o autoutilitară și un Renault și a sărit să ofere primul ajutor victimelor.

Claudiu se întorcea din concediu și a fost martorul unui accident rutier care s-a petrecut chiar în fața lui, în localitatea Tureni din județul Cluj.

Instinctul de salvator l-a făcut să oprească imediat și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În impact au fost rănite două persoane: o tânără de 24 de ani, din Turda, pasager în autoturism şi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Deși a intrat în familia pompierilor timișeni de un an doar, Claudiu a știut ce are de făcut. Mai întâi a evaluat toate persoanele implicate în accident și a acordat primul ajutor medical unui bărbat care acuza dureri la nivelul capului, toracelui și la nivelul coloanei cervicale.

Apoi s-a îndreptat către autovehiculele implicate în accident și a observat că există scurgeri de combustibil. Conștient fiind de pericolul unui incendiu la un astfel de caz, Claudiu a deconectat rapid bornele autovehiculelor și a asigurat zona până la sosirea echipajelor de pompieri.

Pentru reacția lui promptă, colegii de la ISU Timiș l-au felicitat pe tânărul pompier și au scris despre el că ”a ales această meserie cu inima și este devotat misiunii care i-a fost încredințată”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns