Noi reguli în România: persoanele vaccinate intră și ele în carantină dacă sunt contacți direcți ai unui caz COVID-19

Gripă severă în acest an. Pistol: Odată ce vaccinul devine disponibil, utilizați-l!

Persoanele vaccinate care sunt contact direct al unui caz COVID-19 confirmat vor trebui să intre în carantină pentru 5 zile, a decis vineri Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU a modificat regulile pentru carantină în România, ca urmare a unui contact direct cu un caz confirmat COVID sau la sosirea în țară, conform HotNews.ro.

CONSULTĂ AICI HOTĂRÂREA CNSU

Modificările privind carantina aprobate de CNSU:

​reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.
reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile
pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19 – carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.

Excepții de la carantină la intrarea în țară

Nu intră în carantină la sosirea în România persoanele care vin din UE, din zona verde sau galbenă, și care prezintă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei care vin din zona roșie, este obligatorie dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

CITEȘTE ȘI: Nu mai putem cumpăra un ziar, c-așa vor mușchii lu’ primar! În disprețul timișorenilor, se ridică toate chioșcurile de presă din oraș. Adio, ziare, reviste, integrame și cărți!

Pentru cei care vin din state terțe, indiferent de clasificarea țării, nu se instituie carantina dacă prezintă dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, însoțite de rezultatul negativ al unui test RT- PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

CITEȘTE ȘI: Suntem mai bogaţi sau mai proşti decât americanii? În Boston circulă troleibuze fabricate în 2004, iar în Timișoara ajung la fier vechi troleibuze din 2008, care au costat 360.000 de euro bucata

„Carantinarea se aplică persoanelor sănătoase care fie sunt contact direct, fie sosesc din zona roșie”, a precizat șefa INSP, Adriana Pistol (foto).

Ea a precizat că în cazul persoanelor bolnave va exista o perioadă de izolare de 7 zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *