Noi reglementări pentru comercializarea pepenilor la Timișoara. 26 de locații stabilite de primărie. Cum se obțin avizele

Noi reglementări pentru comercializarea pepenilor la Timișoara. 26 de locații stabilite de primărie. Cum se obțin avizele

Noi reglementări pentru comercializarea pepenilor la Timișoara. 26 de locații stabilite de primărie. Cum se obțin avizele.

Solicitările pentru obținerea avizului de către comercianții care vând pepeni pe domeniul public se vor înregistra în perioada  23.06-30.06.2022, iar condițiile de desfășurare a comerțului stradal se modifică.

În perioada verii, spațiile din piețele agroalimentare de pe raza municipiului Timișoara devin insuficiente pentru practicarea comerțului cu pepeni verzi și galbeni, fiind foarte multe solicitări de la comercianți pentru aprobarea vânzării pe domeniul public.

În acest context, având în vedere legile în vigoare și hotărârile consiliului local, au fost aprobate condițiile de desfășurare a comerțului stradal cu pepeni pentru perioada 1.07.2022-15.09.2022.

Astfel, este strict interzisă comercializarea altor produse în afară de pepeni și se va atribui fiecărui producător sau agent economic un singur amplasament, cu o suprafață maximă de 6 mp. Este obligatorie utilizarea unor lăzi cu dimensiunea de 2x2x1,5 m pentru depozitarea pepenilor și masă cu cântar verificat metrologic, la zi.

Este interzisă depozitarea direct pe sol a mărfii, iar aprovizionarea se va face ritmic, în limita capacității de depozitare în lăzi.

CITEȘTE ȘI: Direcția Fiscală s-a mutat la Iulius Mall

Se interzice amplasarea de corturi, cât şi alte construcţii provizorii, cu excepţia unei singure umbrele

Solicitările se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timișoara camera 12, ghişeul 8 şi 9.

În cazul în care există mai multe cereri pe un amplasament, au prioritate producătorii, al doilea criteriu fiind suprafața cultivată înscrisă în certificatul de producător sau în Declarația de suprafață din anul 2022 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) .

Fiecare comerciant va deţine la punctul de vânzare avizul pentru desfăşurarea ocazională a comerţului stradal pe teritoriul municipiului Timişoara, eliberat de către Compartimentul Autorizare Activităţi Comerciale si Publicitate în baza HCLMT nr.  110/2016.

Taxele se calculează în baza HCLMT  nr. 459/ 16.12.2021 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în municipiul Timișoara pentru anul 2022 și se achită în totalitate la eliberarea avizului.

În cazul în care nu vor fi respectate condiţiile impuse în aviz, cât şi reglementările în vigoare, sancțiunile și măsurile complementare vor fi aplicate de către Politia Locală a Municipiului Timişoara, iar la sesizarea acestora Compartimentul Autorizare Activităţi Comerciale și Publicitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara va anula avizul.

Documentele pentru obținerea avizului sunt:

 • Cerere tip;
 • Certificat unic de înregistrare și certificat constatator obținut de la ORC – în baza Legii 359/2004 – cu activități desfășurate în afara sediului social sau la beneficiari (terți) având autorizat cod CAEN privind comercializarea legumelor sau fructelor, dacă este cazul;
 • Certificat de producator (vizat la zi, fiind autorizat în vederea cultivării pepenilor) sau Declarația de suprafață cultivată din anul 2022 – APIA și copie carte de identitate;
 • Declaraţie pe proprie răspundere din care sa reiasă faptul că produsul cultivat întruneşte normele legale şi nu sunt folosite substanţe care pot periclita sănătatea consumatorului;

Vor fi eliberate avize pentru 26 de locații:

 1. Calea Buziaşului – în fața bloclui din Calea Buziașului nr. 32;
 2. Piaţa Gheorghe Domăşneanu – platou Nova Tim ;
 3. Calea Șagului colț str. Ana Ipătescu– 3 amplasamente;
 4. Calea Șagului colț bd. Liviu Rebreanu – în fața platoului Profi;
 5. Str. Mureș – platou Piaţa Doina;
 6. Str. Mareșal Al. Averescu colț cu str. Drubeta;
 7. Str. Mareșal Al. Averescu colț cu str. Martir Ferkel Suteu;
 8. Str. Bucovinei colț cu Aleea Viilor;
 9. B-dul Sudului colţ cu Str. Oglinzilor;
 10. Aleea Martir Eugen Nagy – colţ cu Str. Aștrilor;
 11. Str. Arieș – zona Piața Volantă;
 12. Calea Sever Bocu vizavi de unitatea militară – 2amplasamente;
 13. Calea Aradului colț cu str. Liniștei;
 14. Str. Sf. Apostoli Petru şi Pavel vis-a-vis de Piața Nouă;
 15. Calea Torontalului – platou- 2 amplasamente;
 16. Str. Circumvalațiunii colț cu str. Gh. Lazăr;
 17. Str. Burebista;
 18. Calea Șagului – pod (Zona Steaua);
 19. Str.Gheorghe Lazăr vizavi de intersecția cu str. Timiș;
 20. B-dul Dîmbovița colț cu str. Ana Ipătescu.
 21. Calea Bogdăneștilor colț cu str. Mendeleev – zona Favorit;
 22. B-dul Cetății colț cu str. Matei Basarab;
 23. Calea Urseni – sens giratoriu – 2 amplasamente;
 24. Str. Ardealului – platou piaţă.
 25. Str. Polonă.
 26. Str. Ștefan Procopie colț cu str. Marginii.

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *