Noi reglementări în funcționarea creșelor: părinții pot acompania copiii pe o perioadă de 10 zile

creșelor

Noua metodologie de funcționare și organizare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, adoptată, recent, prin hotărâre de guvern, introduce o serie de modificări în activitatea acestor instituții.

Potrivit actului normativ, serviciile de educație timpurie antepreșcolară se pot desfășura în: creșe arondate unei unități de învățământ preșcolar cu personalitate juridică, având program prelungit; în creșe arondate unei unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică ce are în componență nivel preșcolar; în creșe aflate în subordinea administrației publice locale, dar coordonate metodologic de inspectoratele școlare și în centre de zi cu grupe de antepreșcolari, fără statut de unități de învățământ. Acestea pot funcționa cu program normal – de 5 ore sau prelungit – 10 ore.

CITEȘTE ȘI: Apropiații mamei sinucigașe din Timișoara nu își explică tragedia. Fostul soț “o diviniza pe Iulia, erau OK”

Numărul copiilor este prevăzut a fi: în medie 7 copii, dar nu mai puțin de 5 și nu mai mult de 9 la grupa mică; în medie 12 copii, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 15 la grupa mijlocie; în medie 12 copii, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 20, la grupa mare.

În situații deosebite, copiii antepreșcolari pot fi înscriși și în timpul anului școlar.

După înscriere, unul dintre părinți, respectiv reprezentantul legal poate beneficia de un program special de acompaniere a copilului în timpul petrecut de acesta la creșă, pentru o perioadă de maximum 10 zile lucrătoare.

În cazul în care copilul absentează 4 săptămâni consecutiv fără motivare, este scos din evidența unității.
Calendarul înscrierilor copiilor la creșe pentru anul școlar 2022/2023 nu a fost încă aprobat, însă perioada preconizată acestei etape este iunie-iulie 2022.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns