Cel mai dorit job din România în luna aprilie. 70.000 de persoane au aplicat

aprilie

Cel mai dorit job din România în luna aprilie. 70.000 de persoane au aplicat

Oferta de muncă este variată în România, dar sunt câteva domenii care predomină pe piața muncii la nivel național.

De exemplu, vânzările sunt în topul ofertelor din toate județele țării, la fel și ingineria dar și domeniul financiar. La cel mai dorit job din România în luna aprilie 70.000 de persoane au aplicat.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi din luna aprilie a fost susținut de vânzări, IT, telecom, management, financiar, contabilitate și inginerie.

La cel mai dorit job din România în luna aprilie 70.000 de persoane au aplicat

Potrivit unui studiu recent, cei mai mulți dintre candidați s-au orientat către vânzări, cu peste 70.000 de aplicări, management, cu aproximativ 53.000 de aplicări, financiar, cu alte aproape 40.000 de aplicări, administrativ cu 27.000 de aplicări și IT cu peste 26.000 de aplicări.

Judeţele Braşov şi Arad au numeroase oferte în Inginerie

Se remarcă totuși județele Brașov și Arad pentru numeroasele oferte în Inginerie, precum și Clujul pentru nevoia de informaticieni.

Pe lângă domeniile vedetă, Bucureștiul și Ilfovul oferă un număr mare de oportunități pentru specialiștii în Logistică.

Oferta job-urilor remote se menţin la un nivel ridicat

Munca în sistem hibrid își conturează și mai mult prezența în oferta de joburi de platformele de profil. Astfel, 16% dintre anunțurile de joburi permit împărțirea activității între sediu și biroul de acasă.

CITEȘTE ȘI: Apropiații mamei sinucigașe din Timișoara nu își explică tragedia. Fostul soț “o diviniza pe Iulia, erau OK”

Și oferta de joburi remote din partea companiilor s-a menținut la un nivel crescut, astfel că mai mult de 10% din volumul total al joburilor disponibile menționează posibilitatea muncii de oriunde.

Acestea au atras și ele peste 15% dintre aplicări și au reprezentat aproximativ 5% din volumul de căutări înregistrate după cuvinte cheie.

Românii preferă job-urile care afişează salariile

Transparenta ofertei salariale în anunţul de angajare este un criteriu tot mai important în alegerea job-ului, mai ales sub impactul inflaţiei în creştere şi a mobilităţii accelerate a candidaţilor. Selectarea job-urilor care afişează salariul devine o tendinţă tot mai clară în căutarile candidaţilor români.

Conform datelor din ultimul sondaj anunţurile care menţionează oferta salarială primesc cu 37% mai multe CV-uri.

Mai exact, datele arată că peste un sfert din totalul aplicarilor s-au îndreptat către acele anunţuri care menţionează salariul, iar în prezent, 1 din 5 joburi de pe platformele de profil are salariul publicat, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *