Noi proiecte pe agenda edililor dintr-o comună timişeană

Administrația locală din comuna Peciu Nou are noi proiecte de modernizare, proces care capătă tot mai mult contur.

CITEŞTE ŞI: Cum se vede la Bucureşti Alianţa Vestului: „Mișcare de ultimă oră. Manevre pentru ruperea României”

Astfel, se are în vedere construirea unei noi clădiri școlare destinată claselor pregătitoare, de ciclu primar și gimnaziale și dotată inclusiv cu un bazin de înot care urmează să fie amplasată pe locul actualelor module în care învață o parte dintre elevi.

Valoarea estimată a investiției este de 3,6 milioane de euro.

Proiectul este depus în vederea obținerii finanțării, aflându-se în așteptare. Tot în reședința administrativă se va construi o nouă grădiniță care va funcționa cu program prelungit.

CITEŞTE ŞI: Vremea se schimbă radical. Viscol puternic în România, de săptămâna viitoare

Pentru acest obiectiv au fost obținute fonduri europene în valoare de 500.000 de euro, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Un alt obiectiv îl constituie pietruirea a 12 kilometri de drumuri de exploatație agricolă.

Finanțarea necesară pentru aceasta este de un milion de euro. Scopul urmărit de edili este acela de a crea prin aceste drumuri agricole centuri de circulație pentru utilaje în toate cele trei localități componente ale comunei (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc).

CITEŞTE ŞI: Timişoreanul Florin Călinescu iese la rampă după avertismentul uluitor făcut de Viorica Dăncilă: ‘Normal că va fi demis’

În privința obiectivelor de mai mică anvergură, realizate din bugetul local, se va continua amenajarea parcului din centrul comunal, alte spații similare, cu locuri de joacă, fiind avute în vedere a fi realizate și în satele aparținătoare.

CITEŞTE ŞI: Cerere în căsătorie inedită, la Timişoara. Foto

De asemenea, în Peciu Nou va fi construită o capelă funerară.

Conform edilului-șef, Gabriel Răzvan Drăgan, în prezent sunt prioritare obiectivele de infrastructură, după finalizarea cărora urmând a fi realizate și celelalte.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns