Noi probleme cu colectarea deşeurilor

Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Care este motivul

Judeţul Timiş se confruntă, din nou, cu probleme legate de colectarea gunoiului. Chiar dacă, în ultima perioadă, graficul se respectă, au apărut nemulţumiri din cauza intenţiei operatorilor de salubritate de a schimba regulamentul.

CITEȘTE ȘI: Situație dramatică în Timiș. Bărbat salvat dintr-o mașină surprinsă de ape

Concret, se doreşte modificarea regulamentului de funcţionare, astfel încât să se treacă de la sistemul pauşal, în care se plăteşte pentru fiecare persoană, la facturarea pe cantitate, respectiv pentru fiecare metru cub.

Aceasta ar conduce la creşeterea tarifelor, lucru ce a generat nemulţumirea unor edili din Timiş. Unul dintre ei este Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, care crede că, în acest fel, operatorul „Brai Cata” urmăreşte să-şi rezolve problemele legate de colectarea selectivă insuficientă.


siasCITEȘTE ȘI: Luptătorii SIAS care l-au prins pe criminalul polițistului nu au părăsit Timișul înainte de a trece pe la Cristi pentru a-i spune că și-au îndeplinit misiunea

 

 


„Vor să buleverseze, iarăşi, sistemul. Nu este corect, pentru că ei şi-au asumat regulamentul care a fost la început, iar acum doresc să-l schimbe. Noi am funcţionat într-un anumit ritm, iar acum vor din nou să ne încurce.

Mă întreb cum vor putea să factureze corect cantitatea ridicată, dacă vor introduce pubele de cantităţi diferite?

Am înţeles că ADID le-a impus sancţiuni operatorilor şi ar fi normal ca aceşti bani să meargă la primării, pentru a-şi putea acoperi măcar o parte din cheltuielile realizate în perioada în care operatorii nu au colectat gunoiul.

Oricum, contractul trebuie reziliat şi cel mai potrivit ar fi să se înfiinţeze o societate comercială în care primăriile din zonă să fie acţionare”, a declarat Groza.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *