Noi locuri de casă într-o comună timişeană

topolovatu mare 2

Pentru cei interesați să-și construiască o casă la țară, la doar 33 de kilometri de Timișoara (jumătate de oră de mers cu mașina), o opțiune poate fi, în următoarele câteva luni, noul cartier al comunei Topolovățu Mare, unde primăria are în lucru un plan urbanistic de zonă (PUZ).

Terenul care urmează să fie parcelat în loturi de casă se află la 300 de metri de biserica ortodoxă din centrul localității, în locul cunoscut sub numele „Plutzi”, vizavi de dispensarul veterinar. Este vorba de terenul fostei lăptării a CAP. Prin acest PUZ, vor fi delimitate 110 noi parcele pentru locuințe.

CITEŞTE ŞI: Noile calcule privind impactul măsurilor anunţate de Guvern asupra salariilor: 3 scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%

Mărimea acestora va fi între 480 și 1.100 de metri pătrați. La primărie, până în acest moment, sunt depuse deja circa 70 de cereri din partea unor tineri interesați.

Conform edililor, numărul terenurilor care vor fi atribuite acestora nu este încă stabilit de către consiliul local, cel care constituie diferența urmând a fi concesionate, în funcție de hotărârea pe care o va lua în acest sens deliberativul local. Terenul este intabulat, iar demersul pentru noul perimetru rezidențial a primit undă verde din partea consilierilor.

Primăria face eforturi ca, până la predarea parcelelor către beneficiari, să realizeze introducerea unor utilități, respectiv extinderea rețelei electrice și a celei de apă și, de asemenea, să pietruiască drumurile, investițiile urmând a fi suportate din bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns