Noi contracte pentru colectarea deşeurilor, într-o comună din Timiş. Ce e obligatoriu să ştie localnicii

sanandrei 2

Începând din acest an, la Sânandrei au intervenit modificări în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor menajere în judeţul Timiş. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunală Deşeuri Timiş (ADID) a desemnat compania Retim drept unic colector al deşurilor din judeţ, noile reglementări intrând în vigoare din această lună, urmând să fie semnate contractele aferente.

Acestea sunt obligatorii, iar din 1 aprilie va începe şi colectarea efectivă a deşeurilor. Până în aprilie, plata pentru colectarea gunoiului se va face ca şi în perioada anterioară.

În baza noului contract cu Retim, colectarea selectivă se va realiza pe trei secţiuni: deşeuri reciclabile de hârtie şi carton, care vor fi colectate în saci de plastic de culoare galbenă; deşeuri de sticlă, care vor colectate prin aport voluntar în containere de tip clopot de 1.100 de litri; deşeuri reziduale, care vor fi colectate din poartă în poartă, în pubele de 120 de litri.

Sacii de plastic de culoare galbenă şi pubelele de 120 de litri vor fi puse la dispoziţia localnicilor de către Retim, iar containerele de tip clopot vor fi amplasate pe raza comunei. Noile contracte aduc modificări şi în ceea ce proveşte taxa de colectare, care se va face, de acum înainte, către Retim şi va fi de 2,69 lei/persoană/lună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *