Două cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul nostru, după ce această afecțiune nu a mai fost diagnosticată din anul 2017.
CITEȘTE ȘI: Patroana restaurantului Trio din Giroc, victimă a accidentului rutier produs de Dorel Săndesc, a murit
Din septembrie 2016, când a început epidemia de rujeolă și până spre finalul anului următor, în județul nostru s-au înregistrat peste 1.500 de cazuri de îmbolnăvire, iar mai multe persoane şi-au pierdut viața.
CITEȘTE ȘI: Veşti proaste pentru bugetari. Fără indemnizaţii, prime, sporuri, bonuri de masă. Tichetele de creșă sunt singurul beneficiu
Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână, au fost confirmate, la nivel național 30 de cazuri noi de îmbolnăvire, în opt județe și în București. Cazurile au avut debutul în urmă cu două până la patru săptămâni, confirmarea și clasificarea unui caz durând în medie 21 de zile. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România ajunge astfel la 15.733, dintre care în 60 s-a înregistrat decesul pacientului.
CITEȘTE ȘI: Ce avere are jandarmul care a furat 50 de lei de la o fetiţă
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Potrivit specialiștilor, un pacient din patru are nevoie de spitalizare, iar pentru una din o mie de persoane, boala este mortală.
Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli, iar în România nouă din zece părinți își vaccinează copiii.