„Nimeni nu are dreptul să îi numească pomanagii pe români”. Interviu cu Eugen Dogariu, candidat PSD la Senatul României

eugen dogariu 1

– Domnule Dogariu, în ultimele zile au existat discuții aprinse pe un subiect sensibil: creșterea salariilor angajaților din sănătate și educație. Cum vedeți dumneavoastră această temă?

– Partidul Social Democrat susține creșterile salariale din aceste domenii prioritare pentru România, considerându-le ca pe un lucru absolut necesar în acest moment, pe când Partidului Național Liberal crede că aceste creșteri sunt adevărate crime politice și încearcă prin diferite mijloace să le blocheze. Mai mult, reprezentanții guvernului tehnocrat au găsit de cuviință să jignească profesorii și medicii, numindu-i pomanagii.

macheta-psd

Este uluitor cum unii uită că cetățenii sunt cei mai importanți și că o creștere economică trebuie să se resimtă în buzunarul acestora. Eu înțeleg că suntem înaintea unei campanii electorale importantă pentru România și că se încearcă o capitalizare de imagine, dar nimeni nu are voie să se adreseze în acest fel medicilor și profesorilor sau oricărui alt cetățean. Pe de altă parte, „marii specialiști” tehnocrați clamează mari pericole ce pot apărea odată cu aceste majorări salariale, dar acest discurs l-am mai auzit când Băsescu și Boc au tăiat pensii și salarii după bunul plac. PSD va crește și de această dată salariile și pensiile, așa cum a făcut-o în 2012 și 2015 folosindu-se de creșterea economică, pentru că ne dorim și este timpul să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc.

– Există fonduri pentru aceste creșteri salariale?

– Fonduri există, doar că incompetența unor miniștrii tehnocrați se ridică la cote alarmante și le este mult mai ușor să inducă cetățenii în eroare.

Haideți să luăm doar exemplul ultimelor zile: ministerul sănătății are excedent bugetar pentru că, din incompetență, nu a reușit să cheltuie banii și să rezolve unele din numeroasele probleme existente în sănătate. Se vorbește în spațiul public de aproximativ 500 de milioane de lei.

Ei bine, în tot acest timp, acești oameni se opun cu vehemență unor creșteri salariale de 15% și vorbesc despre pericole iminente. Tehnocrații par să nu înțeleagă necesitatea acestor majorări salariale, nu înțeleg cât de mult înseamnă pentru un medic sau un profesor acești bani. Dar cum să înțeleagă și să își dorească să majoreze un salariu de câteva sute de euro, când ei câștigă mii de euro?

– Liderii PNL au fost destul de duri pe acest subiect, apărând ideile susținute de miniștrii Cabinetului Cioloș…

– Aici cred că vorbim de ipocrizie politică, deși nu îmi face plăcere să folosesc aceste cuvinte. La finele lunii august, PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, promitea dublarea salariilor medicilor încă de la preluarea guvernării și creșterea cu 22% a salariilor funcționarilor publici din 2017.

Acum însă, când PSD își dorește o creștere cu 15%, liberalii se opun. Nimeni nu mai înțelege cum gândesc acești oameni, când spun adevărul și când doar fac campanie.

Acesta este însă modul de lucru al PNL-ului și al guvernului tehnocrat, multe vorbe, zero fapte. S-a văzut foarte clar în ultimii ani cine a guvernat bine, în folosul cetățeanului, și cine nu a făcut altceva decât să mimeze guvernarea, cine a tăiat pensii și salarii și cine le-a majorat. Cei ce s-au ocupat de tăieri, membrii ai guvernării Boc, sunt acum actori principali în PNL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “„Nimeni nu are dreptul să îi numească pomanagii pe români”. Interviu cu Eugen Dogariu, candidat PSD la Senatul României

  1. ce dracu d-le dogariu santem in banat de ce ne jignesti? la cine sa referit ministrul ala ? nicidecum la cine sustineti d-voastra.sa referit la trantorii cu ajutoare sociale pe nemeritate si la pomangii d-voastra care pentru o pereche de gumari {de multe ori numere diferite} voteaza si pe.mitrea si pe hrebenciuc si pe nastase si pe alte jigodii penale ale psd-ului.am inteles ca santeti profesor in timisoara.pai asa de prosti ne credeti pe noi banatenii?sa va fie rusine.credeam ca meritati votulmeu .dar nu e cazul.

    1. Du-te, ma, de-aici cu banatenii tai cu tot! Este plina zona de banateni pomanagii, iar Dogariu vorbeste in deplina cunostinta de cauza, are „experienta banateana”. Mai mult, banateanul este genul de pomanagiu gures, cu gura mare, care face scandal (sa te feresti de tigania banateanului!) daca nu primeste si este convins, in nesimtirea si puturosenia lui inegalabile, ca i se cuvine totul.

    1. Mai, ghiocelule ofilit… in ignoranta ta specifica regiunii nici nu ti-ai dat seama ca I.L.Caragiale a acordat, totusi, putina atentie si banatenilor cei mereu frustrati pentru ca nu prea sunt bagati in seama de catre regateni. Prea plecat supus al regelui Carpaci I-ul al Banatului, afla, asadar, ca personajul principal din „Un pedagog de scoala noua”, Marius Chicos Rostogan, era banatean, banatean ca tine si vorbea in ridicolul „grai banatan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *