REVOLTĂTOR! O femeie a pierdut indemnizaţia pentru că e surdo-mută şi nu a putut auzi când a fost strigată pe nume pentru a intra la evaluare

O femeie, surdo-muta din nastere, este pusa in fiecare an pe drum, din Banat pana la Bucuresti, pentru a-si asigura pensia de invaliditate, de numai 400 de lei.

In luna august, femeia a ramas fara indemnizatie pentru ca nu ar fi auzit cand a fost strigata pe nume si asta desi are un handicap irecuperabil. Maria Topliceanu, din judetul Caras-Severin, trebuie sa bata drumul pana la Bucuresti, in fiecare an, daca vrea sa i se prelungeasca pensia de invaliditate.

Situatia este una revoltatoare pentru ca femeia nu are cu cine sa se inteleaga deoarece in comisie nu exista niciun membru care sa cunoasca limbajul mimico-gestual folosit de carasanca.

Presa centrala sustine ca cei de la Casa de Pensii au luat decizia taierii pensiei pentru ca femeia nu s-ar fi prezentat in fata comisiei, carasanca precizand ca nu a auzit cand a fost strigata pe nume sa intre la medicii care fac parte din comisie.

In urma situatiei ridicole, Casa Nationala de Pensii a decis sa angajeze un expert care cunoaste limbajul mimico-gestual si care sa ii ajute pe cei din comisie sa comunice cu persoanele surdo-mute.

Sursa: resita.ro

Foto: ansr.org.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
di 9 noiembrie 2016
Este simplu !Comisiile medicale sunt corupte si interesate sa taie la cei cu dizabilitati reale ,tocmai pt a provoca scandal si a putea ei, acei medici,sa dea pensii pe mita !
eu 7 noiembrie 2016
Putea scrie pe o foaie de hârtie „Sunt surdo-mută, pot comunica doar în scris”, pe care s-o arate celor de acolo. Sau poate nu putea? În anii precedenți cum a procedat? Ce nu a mai mers de data asta? De ce trebuie să vină în fiecare an, doctorii declară că starea ei s-ar putea schimba? Sau poate doar pentru a dovedi că mai trăiește?