REVOLTĂTOR! O femeie a pierdut indemnizaţia pentru că e surdo-mută şi nu a putut auzi când a fost strigată pe nume pentru a intra la evaluare

surdo muta

O femeie, surdo-muta din nastere, este pusa in fiecare an pe drum, din Banat pana la Bucuresti, pentru a-si asigura pensia de invaliditate, de numai 400 de lei.

In luna august, femeia a ramas fara indemnizatie pentru ca nu ar fi auzit cand a fost strigata pe nume si asta desi are un handicap irecuperabil. Maria Topliceanu, din judetul Caras-Severin, trebuie sa bata drumul pana la Bucuresti, in fiecare an, daca vrea sa i se prelungeasca pensia de invaliditate.

Situatia este una revoltatoare pentru ca femeia nu are cu cine sa se inteleaga deoarece in comisie nu exista niciun membru care sa cunoasca limbajul mimico-gestual folosit de carasanca.

Presa centrala sustine ca cei de la Casa de Pensii au luat decizia taierii pensiei pentru ca femeia nu s-ar fi prezentat in fata comisiei, carasanca precizand ca nu a auzit cand a fost strigata pe nume sa intre la medicii care fac parte din comisie.

In urma situatiei ridicole, Casa Nationala de Pensii a decis sa angajeze un expert care cunoaste limbajul mimico-gestual si care sa ii ajute pe cei din comisie sa comunice cu persoanele surdo-mute.

Sursa: resita.ro

Foto: ansr.org.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “REVOLTĂTOR! O femeie a pierdut indemnizaţia pentru că e surdo-mută şi nu a putut auzi când a fost strigată pe nume pentru a intra la evaluare

  1. Putea scrie pe o foaie de hârtie „Sunt surdo-mută, pot comunica doar în scris”, pe care s-o arate celor de acolo. Sau poate nu putea? În anii precedenți cum a procedat? Ce nu a mai mers de data asta? De ce trebuie să vină în fiecare an, doctorii declară că starea ei s-ar putea schimba? Sau poate doar pentru a dovedi că mai trăiește?

    1. Da, poate ca putea. Dar de ce primul lucru la care va ganditi e ce putea sa faca ea?
      In primul rand nu trebuia sa ajunga in situatia asta, sa ceara in fiecare an indemnizatia pentru un handicap irecuperabil.

  2. Este simplu !Comisiile medicale sunt corupte si interesate sa taie la cei cu dizabilitati reale ,tocmai pt a provoca scandal si a putea ei, acei medici,sa dea pensii pe mita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *