Nicolae Robu, lecţie deschisă pentru Marian Vasile?

Nicolae Robu anunţă ca vrea să fie un jucător important în situaţia creată la Consiliul Judeţean Timiş, unde va trebui ales un alt preşedinte.

Într-o postare pe Facebook, primarul Timişoarei spune răspicat că va lupta pentru refacerea majorităţii de la CJT: „Fac apel la colegii de pe scena politică locală UNPR şi PMP (evident, ALDE n-are cum să intre în discuţie) să ne unim forţele şi, măcar acum, să facem ceea ce din păcate, cu toate încercările şi cedările noastre, ale liberalilor, n-am făcut imediat după alegerile locale şi anume: să creăm o majoritate de centru-dreapta în Consiliul Judeţean Timiş şi să promovăm un reprezentant de-al nostru în funcţia de preşedinte al CJT”.

Aşadar, intenţiile lui Robu sunt cât se poate de clare, deşi o eventuală concretizare a lor este mai mult aritmetică şi mai puţin realistă, în condiţiile în care tandemul PSD-ALDE are nevoie de un singur vot în plus pentru a avea majoritate simplă. E greu de crezut că Roxana Iliescu, şefa PMP, îşi va risca postul de vicepreşedinte al CJT pentru a intra într-o combinaţie extrem de riscantă, în urma căreia ar putea rămâne simplu… consilier judeţean.

Apoi, şi dacă ar fi aşa, rămân voturile celor trei de la UNPR, Titu Bojin, Nicolae Oprea şi Viorel Matei, toţi foşti pesedişti, cu o situaţie neclară în momentul de faţă şi care ar risca chiar mai mult decât Roxana Iliescu, în cazul ar intra într-o formulă de centru-dreapta care nici măcar nu li se potriveşte.

Dar, totuşi, dacă această nouă majoritate chiar ar deveni realitate, la cine s-a gândit Nicolae Robu pentru funcţia de preşedinte al CJT?

Cea mai mare experienţă la nivelul administraţiei judeţene o are Marian Vasile, fost vicepreşedinte al instituţiei, care şi-a dorit o candidatură la alegerile din vară. Relaţia dintre Robu şi Vasile a fost extrem de apropiată, până în urmă cu câteva săptâmăni, când fostul vicepreşedinte al CJT i-a reproşat public lui Nicolae Robu eşecul în alegeri.

Să fi trecut, oare, primarul Timişoarei peste acest atac frontal şi să vrea să îi dea o lecţie de demnitate fostului să student sau vrea doar să îl arunce la înaintare într-o bătălie cu şanse infime de a fi câştigată? Asta, evident, în cazul în care candidatul ar fi Marian Vasile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.