Nici frigul, nici pandemia nu-i opresc din drum. Grupuri de migranți descoperite la granița de vest

migranti 33

Fug din calea războiului, a nesiguranței zilei de mâine și a viitorului incert, pe termen lung, din țările lor. Destinația spre care se îndreaptă este vestul Europei. Doar că, pe drum, cei mai mulți dintre ei se împotmolesc pe alte meleaguri, ceea ce nu îi face însă să renunțe.

CITEȘTE ȘI: Industria ospitalității din vestul țării cere vaccinarea prioritară a personalului său

Pandemia, frigul, riscul de a fi prinși, nimic nu egalează visul de a ajunge în țările în care speră să găsească pacea și bunăstarea. Grupuri de migranți sunt prinse, aproape zilnic, la frontera României cu Ungaria, punctul dincolo de care speră ca dumul să le fie mai ușor spre destinație.

În doar 24 de ore polițiștii de frontieră de  la Nădlac au oprit, în total, 14 persoane care încercau să treacă granița ilegal.  Mai întâi, șoferul turc al unui automărfar le-a spus oamenilor legii că, în timp ce aștepta la rând pentru efectuare formalităților de frontieră, a auzit zgomote venind din remorcă. Polițiștii au controlat cu atenție locul și au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, opt oameni.

S-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, doi adulți și şase minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.  Câteva ore mai târziu, polițiștii au observat trei oameni care mergeau, pe jos, spre linia de graniță. I-au oprit, pentru ca la scurt timp să apară alți trei oameni, care încercau să treacă, tot pe câmp, frontiera. Cei șase au fost duși la sediul Poliției de Frontieră iar cercetările au dus la decoperirea identităților lor: cetățeni din Afganistan şi Pakistan, mai précis cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, și un minor în vârstă de 17 ani.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nici frigul, nici pandemia nu-i opresc din drum. Grupuri de migranți descoperite la granița de vest

  1. Să stea acasă la ei știm că nu fug din război , sântem sătui de mincinoși romanul de rând este oropsit la el acasă condamnat la moarte cu mască,testat la români guvernul le taie din pensie,ba ai omoară in spitale să nu mai aibă drept la,a pensie,ba pe copii ai injecteaza sa nu mai fie normali la minte ,romanul nu mai are drepturi la el în țară și vin ăștia tăietori de gâturi ?!

  2. Minciuni sântem sătui de minciuni ăștia nu fug din război.Noi nu avem dreptul la viață la noi in țară ce sa caute ăștia ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *