Peste 1.800 de elevi timișeni se află în situație de risc privind neîncheierea mediilor în acest semestru

catalog elev

Aproximativ 65.000 de elevi încadrați în unitățile de învățământ preuniversitar din țară se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I, din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri sau diverse situații medicale, potrivit Ministerului Educației Naționale.

CITEȘTE ȘI: Nici frigul, nici pandemia nu-i opresc din drum. Grupuri de migranți descoperite la granița de vest

La nivelul județului Timiș, numărul acestora este de aproape 2.000, cei mai mulți fiind în zona urbană. Comparativ cu anul școlar precedent, numărul elevilor timișeni aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe primul semestru este de trei ori mai mare. O primă soluție propusă de conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș vizează discuții cu reprezentanții unităților școlare și cu familiile elevilor aflați în această situație pentru eficientizarea intervențiilor didactice care să vină în sprijinul educabililor.

Ministerul de resort a anunțat deja că va fi prelungită perioada de încheiere a situațiilor școlare din semestrul I, aceasta extinzându-se la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, acolo unde va fi cazul, mediile vor putea fi încheiate și cu două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *