Nesimțirea în trafic se pedepsește

masini parcate in parc

Polițiștii locali au continuat să ia măsuri de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu atacul în care un bărbat a fost ucis în plină stradă (Video)

Este vorbe despre autoturismele care opresc sau staționează în zona pietonală, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, în zonele în care blochează accesul în curți, parcări etc, pe pistele pentru bicicliști și pe liniile de tramvai.

Un astfel de exemplu este cel al staționării autovehiculelor pe aleile parcurilor din oraș, existând numeroase sesizări pe această linie în ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI: Într-o comună de lângă Timişoara se ridică un mic… orăşel. 1.000 de apartamente, grădiniţă, şcoală şi supermarketuri, pe 70 de hectare

Cele mai multe probleme de acest gen au fost constatate în Parcul Botanic, unde conducătorii de autoturisme își parchează autovehiculele pe alei, pe platoul din Parcul Copiilor ”Ion Creangă”, pe aleile din Parcul UPC și pe cele din Parcul Justiției.

În ultimele zile, pentru astfel de fapte au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale.

Poliția Locală Timișoara reamintește din nou că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și două sau trei puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

Cei care observă astfel de situații le pot semnala la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nesimțirea în trafic se pedepsește

Lasă un răspuns