Banat Agralim stă la dispoziţia vizitatorilor cu o ofertă bogată

În campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) „Regele Mihai I al României” a fost inaugurată, astăzi, a XVII-a ediţie a Banat Agralim, expoziţie care prezintă publicului ofertele a peste 200 de firme. Tematica evenimentului, organizat de USAMVB în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile agronomiei, creșterii animalelor, industriei alimentare și ambalajelor, produselor ecologice, silviculturii, cinegeticii, cercetării universitare, finanțării şi produselor culinare tradiționale.

Noi tehnologii

Faţă de ediţiile anterioare, cea e faţă plusează în special la capitolul diseminării rezultatelor cercetării, fiind prezente institute atât din zona de vest a ţării, cât şi din zone mai îndepărtate. Noi hibrizi şi tehnologii de ultimă oră sunt, aşadar, la dispoziţia fermierilor interesaţi. Este reprezentat, de altfel, şi domeniul aşa-numitei agriculturi inteligente, incluzând un robot de ultimă generaţie, care realizează altoirea plantelor.

Workshopuri şi demonstraţii

De asemenea, publicul profesional are la dispoziţie workshopuri tematice, dar şi demonstraţii practice, în câmp, cu maşinile şi utilajele agricole prezentate în secţiunea de mecanizare. Este remarcabilă şi oferta de inputuri agricole, în special de seminţe, îngrăşăminte şi pesticide.

Şi fermierii din sectorul zootehnic au ce vedea la Banat Agralim, în pavilionul specializat fiind prezentate mai ales exemplare valoroase de bovine, dar şi de ovine, caprine, suine, iepuri de casă, cabaline şi alte specii.

Ingrediente pentru publicul larg

În standurile expoziţiei de agricultură şi industrie alimentare se regăsesc şi câteva zeci de meşteşugari şi autori de produse culinare şi băuturi tradiţionale.

Concursurile de echitaţie şi dresaj canin, show-uri gastronomice, dar şi spectacole de muzică şi dansuri floclorice fac şi ele parte dintre ingredientele expoziţiei deschise astăzi în campusul USAMVB din Calea Aradului nr. 119. Sâmbătă și duminică, expoziţia va fi deschisă în intervalul orar 10 – 19, accesul vizitatorilor fiind liber.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns