Necazurile nu se mai termină: un deal întreg a luat-o la vale, amenințând gospodării și blocând albia unui râu. Video!

alunecare teren

ISU Prahova informează că 20 de familii din Azuga au fost evacuate din locuinţe, vineri seara, preventiv, din cauza unei alunecări de teren, potrivit Agerpres. 150 de persoane sunt evacuate  în iar autorităţile locale şi judeţene caută acum locuri de cazare pentru aceşti oameni.

„În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuinţe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuinţe. Din primele informaţii se pare că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga”, precizează ISU Prahova.

Azuga, astazi. Ne sapam singuri groapa. 🤦‍♀️🤷‍♀️

Publicată de Andra Simona pe Vineri, 10 aprilie 2020

Un martor al accidentului natural a povestit pentru Mediafax că locul exact unde a avut loc alunecarea de teren este pe versantul din spatele fostului stadion de fotbal, în zona fostei fabrici Samota.

Potrivit acestuia, pământul a acoperit in totalitate râul Azuga şi se teme ca nu cumva terenul din jur să se inunde.

„Din cauza topirii zăpezii si a înclinaţiei mari a terenului”, a încercat acesta să-şi explice cauza alunecării de teren, excluzând varianta exploatării forestiere.

Din primele estimări, ISU Prahova anunţă că suprafata afectată este de aproximativ 10.000 metri pătraţi.

„E un versant care a luat-o la vale. S-a oprit la marginea a 20 de gospodării. Populaţia a evacuat o parte din bunuri. Sunt evacuate aproximativ 150 de persoane. Căutăm acum cazare pentru acesţi oameni. La pensiuni şi am înţeles că ar mai fi o unitate militară”, a declarat prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu.

„E un munte. Nu ai cum să apreciezi de la distanţă. Nu ştim cu arată partea de sus. S-ar putea să mai plece terenul. Important e că nu sunt victime”, a mai precizat Ionescu.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns