„Ne asumăm vechile datorii, însă până acum nu am fost notificaţi de nimeni că trebuie să plătim bani din urmă”

Interviu cu Ilie Triţoiu, manager general al prim-divizionarei de sub panou BC SCM Timişoara

– Ilie Triţoiu, au apărut informaţii cu privire la datoriile vechiului club. Care este situaţia reală? Sunt jucători care au solicitat achitarea salariilor restante, s-a făcut vreun demers oficial în acest sens?

– Noi ştim ceea ce ştiţi şi dumneavoastră, şi anume ce a apărut pe site-ul totalbaschet.ro, unde sunt două articole legate de acest subiect. Nu am primit însă nici o înştiinţare din partea celor care, după cum se arată în articolele respective, au dat clubul în judecată. Aceste datorii există, însă atât timp cât nu ne notifică nimeni nu avem de unde să ştim care este pasul următor ce trebuie făcut în acest sens.

– Nu aţi fost contactaţi nici măcar în mod neoficial, telefonic, cu privire la acest subiect?

– Nu ne-a sunat nimeni, nu am fost înştiinţaţi nici de jucători, nici de impresari, aşa că nu putem lua nici o decizie până nu primim ceva oficial.

– Vă temeţi că începe campionatul şi va trebui să vă confruntaţi cu această problemă?

– Datoriile sunt ale vechiului club şi, din păcate, trebuie să le gestionăm noi, cei din conducerea actuală. Sumele pe care le-am văzut pe site-ul respectiv nici măcar nu le ştiam. Contractele din vechiul sezon le-am aflat abia acum, de pe site-uri, nu am avut acces la ele în perioada vechii conduceri. Trebuie să stingem aceste datorii, dar în acelaşi timp trebuie să găsim modalitatea legală de a face acest lucru. Adică să primim notificări şi un termen în care să rezolvăm această situaţie. Apoi vom vedea cum le vom achita. Este clar că datoriile trebuie plătite, şi mă refer aici atât la cele către jucători, cât şi la cele către furnizori.

– Este o „moştenire” greu de gestionat?

– Da, şi, aşa cum am spus, ne-o asumăm noi, cei care conducem acum clubul, deşi nu avem nici o vină pentru situaţia trecută. În plus, SCM Timişoara a apărut în acte în 7 noiembrie şi este greu să preia datoriile din lunile precedente înfiinţării sale. Este corect să ne asumăm aceste datorii, rămâne de văzut cum le vom plăti. Vreau să precizez că de când a apărut noul club nu avem nici un fel de datorie, cei cu contracte pe SCM sunt plătiţi la zi. A fost o afiliere la federaţie a echipei BC Timişoara pe certificatul de identitate sportivă al SCM-ului, iar în prezent echipa este pe zero. Datoriile sunt doar la cei care au făcut parte din echipa cu care trebuia să începem sezonul trecut, cei mai mulţi jucători nu au prins nici măcar prima etapă de campionat. Am început cu o echipă total schimbată, pe care am făcut-o împreună cu Dragan Petricevici într-o săptămână. Ţin să lămurim acest aspect, cei care au de primit bani nu ne-au ajutat cu nimic. Ar trebui ca vechea administraţie să lămurească situaţia lor, ei ştiu ce contracte au fost în perioada respectivă.

– Dacă s-ar porni o avalanşă de solicitări cu privire la achitarea datoriilor aţi face faţă unei asemenea situaţii? Mă gândesc că ar apăsa destul de greu pe bugetul actual…

– Este greu ca acele datorii să fie plătite din bugetul actual, pentru că ele au legătură cu ce a fost în trecut şi trebuie să găsim o modalitate prin care să facem această plată fără să fie afectat bugetul actual. Nu ştiu cum vom rezolva problema, probabil că din bani privaţi, însă prima dată trebuie să fim notificaţi în acest sens.

– Bugetul actual este suficient pentru a vă realiza obiectivul?

– Este un buget corect raportat la ce ne-am propus la începutul sezonului. De când s-a încheiat sezonul precedent nu am avut nici o zi liberă, am lucrat la ceea ce va urma în noua stagiune. Nu este nici foarte mare, nici foarte mic. Ne-am propus să aducem jucătorii de valoare care să nu depăşească anumite praguri salariale. Suntem în grafic cu tot.

– Într-un clasament al bugetelor vă aflaţi în zona play-off-ului?

– Da, este un buget de play-off, aşa cum şi echipa este una de play-off.

– Sunteţi mulţumit de începutul din meciurile amicale? Aveţi o singură înfrângere, cu Steaua…

– Şi aici ar fi de lămurit o problemă. Mulţi spun că nu sunt importante rezultatele din meciurile amicale. Eu accentuez şi spun că ele nu contează deloc. În această perioadă trebuie să cristalizăm formula cu care vom începe noul sezon şi să omogenizăm echipa. Sunt lucruri mult mai importante de făcut decât să o batem pe Steaua într-un meci amical. Sunt zece jucători noi, ei trebuie integraţi.

– CSM Ploieşti nu mai vine la Cupa Timişoara, pe cine aduceţi în locul acestei echipe?

– Din păcate, CSM Ploieşti nu va veni la turneul nostru. Chiar dacă nu este vechea Asesoft vorbim totuşi despre Ploieşti, această echipă va prelua, din câte am înţeles, palmaresul fostei campioane a României, un adversar de tradiţie al nostru. La ei situaţia nu este foarte clară, au probleme, şi am preferat să nu riscăm să rămânem fără o echipă la Cupa Timişoara, astfel că, la recomandarea antrenorilor noştri, care cunosc mai bine campionatul Serbiei, am invitat-o pe Tamis Pancevo. Am înţeles că şi-a făcut o echipă destul de puternică pentru prima ligă.

– În rest, programul rămâne neschimbat?

– Da, echipa revine sâmbătă la Timişoara, iar de luni băieţii se vor antrena pe plan local. Cupa Timişoara rămâne în zilele 9 şi 10 septembrie. Apoi, în 14 septembrie, înaintea primului meci oficial, vom juca acasă cu Dinamik Belgrad. În 15 septembrie, cu începere de la ora 16,30, vom mai avea o prezentare, una în cadrul parteneriatului cu Iulius Mall. Ne vom afişa cu noul echipament, îi aşteptăm acolo pe toţi cei care vor să ne vadă.

– Cum sunt jucătorii, se comportă ca un grup unit?

– Da, pentru noi contează că atmosfera este foarte bună în cadrul lotului. Avem o echipă unită, băieţii s-au împrietenit. Cred că grupul va face diferenţa în noul sezon.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
mihai 13 septembrie 2016
Ionescule. Stii cam multe!!!!! Multi erau la curent cu invartelile lui DeMaio si Petricevic. Ei uite, a venit timpul ca vechiul staf sa raspunda pentru faptele comise, pentru colapsul financiar, pentru rusinea pe care au adus-o timisorenilor. Si sa fie clar, a intrat in cocina BC-ului, mananca din troc - de porci va fi mancat :)))))))))))) Hai cu Timba, pacat ca nu primesc si ei mai multi bani de la CL. ZIc bine???
Ionescu 13 septembrie 2016
Ilie, stie toata lumea ca Rio DeMaio si Vermesan (ajutati de Petricevic cu trupa de alcoolici Bota si Andreicovic, etc.- au pradat tot ce s-a putut, au profanat banii publici - asteptam DNA-ul si ANAF-ul sa faca lumina. Ilie, mai lasa vrajeala ca nici tu nu esti curat!!! Faci si tu tot felul de figuri, ai grija sa nu-ti fure ăștia și ție fâșul,, ciocu' mic, că știi prea multe si te faci ca ploua, esti mânjit și tu - recunoaste - Ilie, te-ai bagat in cocina, te mananca porcii:))) Nu ca n-ai merita :) De ce nu recunosti că stiai de conflictul jucatorilor cu BC-ul !!!! Cacanarule, ajungi si tu ca Rio deMaio (bubă-vărsat-dă-vânt) si Viermesan (mafiotul)... un ai grija ce faci cu banii timisorenilor!!!! Legat de: ,,mostenirea greu de gestionat" nu cred ca-i problema ta, să raspunda vechiul staff - nu ???