Nadia Comăneci împlineşte 60 de ani. VIDEO de arhivă cu exercițiile perfecte de la Montreal

Nadia Comăneci împlineşte 60 de ani. VIDEO de arhivă cu exercițiile perfecte de la Montreal

Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind primul 10 perfect, împlinește, vineri, 60 de ani, transmite News.ro.

Nadia Comăneci (12 noiembrie 1961), a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută.

A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

 

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nadia Comăneci împlineşte 60 de ani. VIDEO de arhivă cu exercițiile perfecte de la Montreal

  1. Pentru mine cucoana e zero. S-a balacit in cearceafurile Ceausestilor si altor securisti ca sa traiasca bine ea si casa ei. Plecarea ei in America este sub semnul intrebarii. Miroase a tradare, deci personal cred ca e agenta sub acoperire. Nu am de ce sa ma laud cu ea pentru ca nu ma reprezinta. Nu a facut absolut nimic pentru Romania de cand functioneaza ca agent sub acoperire in America. 

Lasă un răspuns