Căldură și apă caldă pentru Timișoara de la guvern

Căldură și apă caldă pentru Timișoara de la guvern

Vom avea căldură și apă caldă, cel puțin până la sfârșitul anului, după ce guvernul a alocat bani în acest sens.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a transmis următorul mesaj: ”Guvernul a alocat 54 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru municipiul Timișoara, pentru a ajuta autoritățile locale să achite facturile necesare asigurării agentului termic în oras. Am avut mai multe discuții pe această temă cu premierul Florin Cîțu care a înțeles foarte bine necesitatea ajutorului de urgență pentru Timișoara.

Este un gest corect și un răspuns la solicitările făcute de mine, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu și de primarul Dominic Fritz. Desigur, suma alocată nu rezolvă problema Colterm.

În continuare, mă aștept ca administrația din Timișoara să vină cu soluții pe termen lung pentru această problemă extrem de gravă. Sumele din fondul de rezervă și ajutoarele de urgență nu pot suplini absența unor măsuri concrete de rezolvare a situației Colterm.

Categoric, în acest moment, prioritatea absolută este asigurarea căldurii și a apei calde pentru abonații Colterm, dar mă întreb cât de corecte au fost atacurile, de multe ori suburbane, la adresa premierului Cîțu venite din partea liderilor USR. Premierul care a fost făcut în toate felurile a acordat astăzi Timișoarei cea mai mare sumă din fondul de rezervă dintre cele 31 de orașe din țară care au solicitat acest sprijin”.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a apreciat măsura guvernamentală: ”Guvernul a alocat din fondul de rezervă, peste 310,4 milioane de lei pentru 31 de orașe, care se confruntă cu greutăți în furnizarea agentului termic către cetățeni și instituții din cauza creșterii exponențiale a prețului la gaz.

Timișoara a primit aproape 54 de milioane de lei (53,8) pentru compensarea facturilor curente la gaz, bani care vin în completarea eforturilor uriașe pe care le facem de la bugetul local pentru a asigura, zi de zi, apă și căldură în școli, spitale, case, instituții, și ne vor ajunge până la finalul anului.

În 2021 am transferat la Colterm deja în jur de 150 de milioane de lei.

Întreaga sumă primită de la Guvern va fi utilizată EXCLUSIV pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an astfel încât școlile, spitalele, cetățenii conectați la Colterm să aibă apă caldă și căldură și precizez acest lucru pentru a opri orice alte speculații.

Le mulțumesc membrilor Guvernului, care au răspuns solicitărilor noastre, ale primarilor, pentru sprijinul acordat, un gest absolut necesar într-o perioadă de urgență energetică”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns