Profesorii din Timiș, invitați la un congres despre reîntoarcerea copiilor români din străinătate

Profesorii din Timiș, invitați la un congres despre reîntoarcerea copiilor români din străinătate

Tot mai multe familii de români se reîntorc acasă. În județul Timiș, de la începutul anului, aproximativ 500 de copii veniți din străinătate au fost înscriși în rețeaua școlară.

Asociația „Luptă, Zâmbește și Trăiește” Timiș, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Centre Franco Roumain de Cooperation Economique et Culturelle, Franța Bordeaux, Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului  din România, și Grupul de Acțiune Locală Gal Timișul de Centru vor organiza un congres în cadrul proiectului ”Un copil român venit din străinătate, un viitor adult în societate”, la care sunt invitate să ia parte cadrele didactice. Evenimentul va avea loc pe 29 noiembrie 2021, online, începând cu ora 9.

Tema congresului o reprezintă întoarcerea copiilor români din străinătate. Vor fi discutate problemele care apar la copiii care se întorc împreună cu familiile lor din străinătate, din punct de vedere  educațional, social, psihic si juridic, precum și problemele pe care le înregistrează specialiştii care lucrează direct cu aceşti copii şi cu familiile lor. În cadrul congresului îşi vor expune punctul de vedere atât reprezentanţi din cadrul instituţiilor statului, cât şi din partea organizaţiilor neguvernamentale.

Confirmarea prezenței se poate face până în data de 19 noiembrie 2021. Participanţii sunt rugaţi să se înregistreze prin completarea formularelor de înregistrare online, pe link-ul:  https://forms.gle/KcNsR48DmMrZieg49. Persoanele care doresc să participe cu lucrări la acest congres pot trimite titlul lucrării până la  data de 15 noiembrie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns