A murit cel mai pitoresc cerşetor din vestul ţării! Omul care a inventat „taxa Costică” s-a prăbuşit de la etajul şapte

Costica Donose

Costică Donose, unul dintre personajele pitoreşti din vestul ţării, a murit după ce s-a prăbuşit de la etajul şapte al unui bloc.

Tânărul de 30 de ani era cunoscut pentru faptul că a decis să inventeze propria taxă pe care le-o percepea, cu voia lor, oamenilor pe care îi întâlnea.

Costică Donose a murit la spital, după ce s-a prăbuşit de la etajul şapte al unui bloc din Hunedoara. Cu fracturi de coloană şi de membre, tânărul de 30 de ani a decedat la scurt timp după ce fusese adus la unitatea medicală.

Costică era cunoscut în Deva ca unul dintre personajele pitoreşti ale municipiului, chiar dacă pentru a cerşi, bărbatul făcea naveta din municipiul Hunedoara. Apela la mila oamenilor, purtând o cutie pe care şi-a trecut propria invenţie „taxa Costică, de un leu”.

În anumite perioade, taxa pe care o percepea, cu voia lor, celor care îl întâlneau, era redusă la jumătate, din motive numai de el ştiute. Unui avocat din Deva, potrivit relatării lui Costică, i s-a făcut milă de el şi i-a plătit pentru înlocuirea dinţilor căzuţi în urma unei agresiuni suferite.

Cerşetorul însă nu a putut rămâne departe de necazuri. S-a prăbuşit de pe gara Devei şi a rămas fără un ochi, în urmă cu un an.

Sursa text şi foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns