Muncă… voluntară pe ogor ilfovean: FC Voluntari – ACS Poli Timișoara 4-1 (2-0)

voluntari poli

Simpla citire a acestui rezultat te duce cu gândul la un joc dezechilibrat, în care gruparea bănățeană a făcut doar simplă figurație. Pe teren, însă, lucrurile au stat puțin diferit, iar surplusul de trei goluri al echipei din Ilfov este puțin mincinos, însă nici foarte departe de avevăr.

Poli s-a deplasat lângă Capitală cu un ascendent moral destul de ridicat, venind după o victorie și un egal în campionat, cu Universitatea Craiova și, respectiv, CFR Cluj, dar și după o calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei Ligii, obținută în fața Concordiei Chiajna.

Și FC Voluntari apărea în fața Timișoarei după o serie bună, coordonatele de desfășurare a partidei fiind, astfel, cât se poate de bune pentru un joc echilibrat. Așa a și fost în prima jumătate a reprizei întâi, când sistemul defensiv al trupei lui Ionuț Popa a reușit să rezolve fără probleme orice încercare de pătrundere a gazdelor.

Totul s-a rupt, din păcate, în minutul 20, când Laurențiu Marinescu a șutat cu sete de la aproape 20 de metri în plasa porții lui Curileac, în urma unei respingeri neglijente a lui Scutaru.

Din acel moment, Poli, pentru a nu se întoarce acasă cu tolba goală, a schimbat din mers partitura, fiind nevoită să iasă mai hotărâtă la joc și implicit să creeze mai multe spații spre buturile sale. De unul dintre acestea a profitat Popadiuc, care, excelent lansat de Cernat, l-a învins fără probleme pe portarul bănățenilor (min. 41).

Repriza secundă a fost ceva mai animată, Poli a ieșit mai curajos la atac, dorind să reducă rapid din diferență. Așa a picat și golul, în minutul 71, avându-l la pupitru pe Pedro Henrique.

Băieții lui Ionuț Popa nu au știut, însă, să gestioneze acest moment bun, încasând un nou gol, de această dată dintr-un penalty acordat în urma unei intrări… neșlefuite a lui Șeroni la gleznele lui Căpățână, simpla formalitate a transformării fiind bifată sec de ”vulpoiul” Cernat.

Până la final, a urmat un joc de așteptare, dar plăcut la vedere, în care gazdele și-au mai permis luxul unei reușite, fostul internațional Cernat oferind asistenței un frumos autograf fotbalistic, e drept, cu concursul larg al portarului Curileac. Desigur, este un scor care nu cade deloc bine iubitorilor fotbalului de la Bega, deși timișorenii au pe undeva și o palidă scuză, incriminând oboseala acumulată în epuizantul meci de miercuri, din Cupa Ligii.

ACS Poli Timişoara: Curileac – Străuţ, Şeroni, Scutaru, Novak – Artean, Llorente – Doman, Croitoru, I. Roşu – Popovici (Henrique 66′).

”Ne-am bătut singuri”

Ionuţ Popa, antrenorul echipei ACS Poli, şi-a criticat dur jucătorii în urma eşecului de la Voluntari. A fost prima înfrângere pentru Timişoara, după trei partide. „Sunt supărat. N-am văzut la nivel de Liga I jucători să facă asemenea greșeli. Șut la poartă la primul gol după corner, și portarul meu doarme. A doua repriză a fost un coșmar. Domnul Șeroni atacă decisiv în careu… Nu mai înțeleg ce să fac cu el. El e un băiat bun, are un caracter frumos, dar face niște greșeli care mă zguduie. Altă gafă a venit la golul patru și a aparținut portarului nostru. Și eu degajam mai bine decât el. Greșelile individuale scot în evidență valoarea jucătorilor. Noi le facem cadouri adversarilor, le dăm… pase. Ăștia sunt jucătorii, cu ei trebuie să defilezi. Trebuie să scoți maximum dacă poți, dar au și ei niște limite”, a declarat echipei ACS Poli Timişoara, Ionuţ Popa.

„Când iei patru goluri în condițiile astea îți vine să-ți iei lumea în cap. Îmi reproșez că nu am început cu Gabi Cânu din nou, era puțin accidentat. Am încercat să fac ceva… Poți să ai experiența experiențelor, dacă n-ai marfă… Lasă că îi batem pe ăia de Steaua… la table. Ce să mai zic? Dacă jucăm așa cu Steaua ne dă 20. Ce o să le spun jucătorilor? Că sunt fraieri și s-au bătut singuri. Noi de ce nu găsim fraieri care să se bată singuri?”, a conchis Ionuț Popa.

Foto: agerpres.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns