Multe firme timişene aleg telemunca. ITM Timiş precizează care este procedura de urmat

telemunca

Tot mai multe firme din judeţul Timiş optează pentru varinta trimiterii anagajaţilor acasă, de unde să poată lucra în siguranţă, departe de pericolul contaminării cu coronavirus.

Telemunca este un concept agreat îndeosebi de multe firme din domeniul IT, un exemplu fiind Nokia, care a trimis acasă 85 la sută din angajaţi. Este posibil ca şi unele instituţii publice să recurgă la această soluţie de criză.

Pavel Kaşai, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, a transmis care este procedura de urmat pentru angajatorii care recurg la telemuncă. Astfel, trebuie întocmit un act adiţional la contractul demuncă, în care se va stipula ce sarcini are angajatul, care este fişa postului, adresa de unde va lucra, dar şi o instruire privind securitatea şi siguranţa în muncă.

Pare uşor hilar, dar, conform regulilor, angajatul va fi atenţionat să nu alunece pe parchetul de acasă, să fie atent la prize şi la alte obiecte din locuinţă, altfel riscând să producă un accident de muncă!

ITM Timiş nu va întreprinde controale în astfel de cazuri, dar se aşteaptă precizări privind eventuale verificări ale modului în care se respectă schimbul de ture în unităţile cu mai mult de 99 de angajaţi.
Potrivit noilor reglementări, angajaţii care ies de la muncă nu au voie să se intersecteze cu cei care vin la serviciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns