Amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea autoizolării, în vestul țării

vindecat

O persoană de 35 de ani din Bocșa, Caraș-Severin, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu. Este cea de-a doua amendă aplicată de autoritățile din județ.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a mulțumit, pe aceasta cale, Inspectoratului de Poliție Județean pentru sprijin și implicare în soluționarea acestor situații.

În acest moment, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări cu scopul de a depista dacă au contactat noul coronavirus.

Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică. Persoanele care nu respectă regimul legal al autoizolării, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, riscă o amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei.

Mai mult, dacă persoana respectivă este bolnavă și a infectat alți oameni, riscă până la doi ani de închisoare.

Noul Cod Penal – Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

184 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, în România.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *