Motivul pentru care Carmen Șatran nu a fost eliberată din penitenciar. Ce spune avocatul studentei criminale

Șatran

Motivul pentru care Carmen Șatran nu a fost eliberată din penitenciar. Ce spune avocatul studentei criminale

Este veste de ultim moment despre studenta criminală, Carmen Șatran, fostă Bejan. S-a aflat de ce este ținută în continuare la închisoare, de fapt, după ce Judecătoria Gherla a decis că poate fi eliberată condiţionat.

Ce se întâmplă cu Carmen Șatran. De ce nu a fost eliberată din penitenciar studenta criminală

Aflată la un pas în libertate, după ce Judecătoria Gherla a dispus eliberarea sa condiţionată, Carmen Şatran, studenta condamnată pentru crima odioasă de la Medicină, este nevoită să rămână în închisoare după ce contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a fost admisă de Tribunalul Cluj, iar judecătorii au hotărât respingerea cererii de eliberare condiţionată.

CITEȘTE ȘI: Guvernul vrea să înființeze Poliția Prețurilor | Ce amenzi îi aşteaptă pe cei care încalcă legea

Astfel, după ce Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran, Parchetul a contestat soluţia, iar Tribunalul Cluj a admis-o, menţinând-o pe studenta criminală condamnată pentru crima de la Medicină în închisoare. Aceasta are posibilitatea să depună o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 1 iulie 2022.

Carmen Șatran, conștientă de fapta comisă

Carmen Șatran a spus în faţa Tribunalului Cluj că „este conştientă de gravitatea faptei şi regretă suferinţa provocată şi că această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă în care a învăţat cât de preţioasă este viaţa şi libertatea”.

Fosta studentă la Medicină i-a mai spus judecătorului că în penitenciar a urmat programe educaţionale, precum şi un curs de calificare de manichiură-pedichiură.

Avocatul studentei criminale susține că aceasta a făcut destulă pușcărie

Avocatul din oficiu al studentei criminale a sugerat instanţei să țină cont și de faptul că crima a fost comisă când condamnata era foarte tânără. În plus, avocatul a arătat că fapta pentru care Carmen Şatran a fost condamnată este, într-adevăr, foarte gravă, dar anii de închisoare executaţi în pușcărie sunt suficienţi pentru a se dispune eliberarea ei condiţionat:

CITEȘTE ȘI: O consilieră personală a primarului Fritz își securizează jobul la stat, prin concurs fără adversar la DASMT

De asemenea, avocatul lui Carmen Șatran a mai arătat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a considerat că persoana condamnată merită să fie liberată condiţionat, formulând concluzii de admitere a cererii de liberare condiţionate, însă „după ce cazul a apărut în presă, fiind mediatizat, s-a formulat imediat contestaţie”.

Presa ar fi influențat decizia Tribunalului

„Un articol de presă nu ar trebui să influenţeze o hotărâre judecătorească. Un astfel de condamnat, precum condamnata din prezenta cauză este un condamnat exemplu, care a dovedit că merită să fie pusă în libertate”, a mai spus avocatul.

Nu în ultimul rând, conform avocatului, Carmen Şatran are legături solide cu familia sa şi păstrează legătura cu membrii de familie, existând pentru ea promisiuni de angajare, în măsura în care va fi eliberată, conform playtech.ro.

Carmen Bejan și iubitul ei au ucis un om și l-au tranșat în camera lor de cămin din Timișoara. Acesta venise acolo pentru a întreține relații amoroase contracost cu studenta, însă nu se știe din ce motiv totul a degenerat, scandalul terminându-se cu uciderea lui Trifu Schroth.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Motivul pentru care Carmen Șatran nu a fost eliberată din penitenciar. Ce spune avocatul studentei criminale

 1. Am citit comentariile și totuși nu găsesc un răspuns la întrebarea mea . O fi fost decedatul cum o fi fost, dacă s-a lăcomit la prospătură, e treaba lui , dacă s-a lăcomit și la bani când nu a vrut să plătească, e din nou problema lui .
  Eu nu înțeleg cum a putut fi evaluată viața unui om în bani . Familia a evaluat-o în bani , a pretins banii și a mai și primit bani pentru viața răposatului. Pe baza cărui criteriu evaluezi în bani viața unui om ????
  Și din clipa în care ai evaluat viața lui în bani , ai primit bani, deci „ai vândut” viața lui , cine și cum mai poate avea alte pretenții???
  Pe de altă parte , privind și spre studentă, până la urmă ea a fost cum se spune în cartier ” și bătută, și f–tă și cu banii luați”. Ba chiar mai rău, că a făcut și pușcărie.
  Faptul că a suferit și a pierdut atât de multe … viitorul ei pierdut încă din tinerețe…
  Dacă a fost legitimă apărare ?
  Cine poate spune dacă era mai bine să trăiască ea sau răposatul? De unde putem ști care om e mai de valoare și mai ales pentru cine ? Dacă era ea în locul răposatului ? Cu ce ar fi fost răposatul mai bun ca ea ? Pentru cine ar fi fost el mai bun ca ea ? De unde putem noi ști câte astfel de tinere au fost afectate de acțiunile lui și poftele lui ? De unde știm că de exemplu poftele lui la carne tânără nu au generat vreo destrămare de familie ? Sau la vreo tânără naivă vreo sinucidere ?
  Eu sunt convinsă că studentă va trăi toată viața cu trauma asta in suflet , plus traumele detenției. Nu cred că și-ar dori cineva o astfel de viață. E crucea ei , o cruce pe care va purta mereu …
  Părerea mea .
  Comentariile apărute baza etniei le consider de prisos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *