Morţi pe şosele! Lipsa autostrăzilor, lucrările prost semnalizate şi numărul mare de rable duc la adevărate tragedii

În România, numărul deceselor rutiere la un milion de locuitori se apropie de 100, fiind dublul mediei UE, de 50 de decese la un milion de locuitori.

România înregistrează a doua poziție europeană în topul deceselor, fiind devansată doar de Bulgaria. Țările cel mai bine plasate din acest punct de vedere sunt Suedia, cu 27 decese la un milion de locuitori, şi Marea Britanie, cu 28 de decese.

Ponderea ridicată a deceselor rutiere în România față de restul UE impune anumite precizări.

Un prim factor explicativ este lipsa autostrăzilor. Comisia Europeană arată că doar o mică parte a deceselor au loc în accidente pe autostrăzi, deoarece pe acestea foarte puțin accidente sunt frontale. Lipsa autostrăzilor în România face ca o bună parte a traficului să aibă loc pe șosele pe care sensurile de circulație nu sunt separate fizic, fapt pentru care coliziunile sunt frontale și, în consecință, grave.

Pe de altă parte, lucrările de reparații prost semnalizate, gropile, inovațiile Companiei de Drumuri cum ar fi parapeți separatori de sens pe drumuri fără giratorii sau insule nesemnalizate, neiluminate în mijlocul drumului, sunt alte cauze.

Numărul mare de maşini vechi aduse din Occident, starea tehnică necorespunzătoare a vehiculelor, precum lămpile arse, farurile prost reglate şi sistemele de frânare şi de direcţie „obosite”, reprezintă alți factori cauzatori de accidente.

Accidente cumplite produse în vestul ţării în intervalul septembrie – decembrie

Un grav accident a avut loc la 22 decembrie 2017, pe DN 68 A, în zona localităţii Coşeviţa, la graniţa judeţelor Hunedoara şi Timiş. Un bărbat a murit, iar alte patru persoane, dintre care trei copii, au fost rănite, a informat ISU Hunedoara. „În accident au fost implicate două autoturisme şi un autotren. Dintre cele cinci victime, trei sunt copii. Copiii au răni, dar sunt conştienţi şi cooperanţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

9 noiembrie 2017 – Un grav accident de circulaţie, soldat cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a alteia, s-a produs pe DN6, între localităţile Slatina Timiş şi Ilova din judeţul Caraş-Severin.

7 noiembrie 2017 – Un tânăr de 20 de ani şi-a pierdut viaţa, iar altul a rămas încarcerat în autoturism, în urma unui accident rutier care a avut loc pe DN6, în localitatea timişeană Lovrin. Autoturismul a părăsit partea carosabilă, în urma accidentului rezultând trei victime care au fost transportate la spital. Persoana decedată a fost găsită în afara maşinii.

14 septembrie 2017 – Două persoane au murit şi alta a fost grav rănită într-un accident produs pe varianta de ocolire a municipiului Lugoj, pe sensul de mers Timişoara-Caransebeş. Un autoturism a intrat pe contrasens izbindu-se frontal de un autotren care circula reglementar.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
sandu 22 decembrie 2017
In Romania trebuie sa ai multa rabdare in traficul aglomerat . Atentie la soferii teribilisti cu masini vechi bmw .
Robert 22 decembrie 2017
Din pacate foarte multi nu judeca cand se baga in depasiri si de aici apar toate.