Moral bun şi tot lotul valid înaintea startului în play-off. În primul tur eliminatoriu, BC SCM Timişoara îşi va măsura forţele cu campioana CSM CSU Oradea

„Leii” din Banat au încheiat participarea în grupa valorică 1-6 cu o victorie în deplasare, 97-90 (22-23, 31-19, 25-29, 19-19) cu BCMU Piteşti, şi atacă faza eliminatorie a Ligii Naţionale de baschet masculin cu un moral bun.

Alb-violeţii au reuşit să gestioneze absenţele cauzate de accidentări şi să învingă pe un teren pe care se câştigă greu. Fără Ionuţ Drăguşin, Zoran Milencovici şi Nikola Otasevici, rămaşi acasă, şi doar cu Jonte Flowers revenit după problemele medicale, Tudor Costescu a fost nevoit din nou să improvizeze.

După 0-5 pe tabelă, gazdele s-au aflat mai mereu în avantaj în primul sfert, dar timişorenii au revenit, au redus diferenţa la un singur punct, la prima pauză, şi au trecut la conducere în primele secvenţe din sfertul al doilea, iar până la final nu au mai cedat iniţiativa.

Jeremici şi colegii săi au marcat 31 de puncte în actul secund şi au intrat cu plus 11 la pauza mare. Argeşenii au încercat să revină în ultimele două sferturi, însă apetitul ofensiv al băieţilor lui Costescu a făcut ca BC SCM Timişoara să nu mai poată fi ajunsă din urmă.

Ultima perioadă a întâlnirii a început cu un avantaj de şapte puncte (78-71), păstrat până la final, pentru ca ultima sirenă să-i găsească pe „lei” aproape de cota o sută de puncte marcate.

BC SCM Timişoara: Dominique Rambo (şapte puncte, şapte pase decisive), Octavian Popa Calotă (11 puncte, trei pase decisive), Mladen Jeremici (22 puncte, cinci recuperări), Milos Komatina (zece puncte, patru recuperări, patru pase decisive), Adrian Diaz (15 puncte, două recuperări), Jonte Flowers (19 puncte, trei recuperări, trei pase decisive), Georgian Păun (11 puncte, trei recuperări), Lucas Tohătan (două puncte), Alin Andrieş.

BCMU Piteşti i-a avut în „mână” miercuri seară pe Marinov (27 de puncte, şase pase decisive) şi Gabric (25 de puncte, trei recuperări).

În urma rezultatelor consemnate în ultima etapă din Top 6, BC SCM Timişoara va da piept în sferturile de finală ale Ligii Naţionale cu campioana CSM CSU Oradea. Se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, primele două fiind programate marţi (ora 20) şi joi (ora 18) în oraşul de pe Crişul Repede, ambele pe Digi Sport.

„Mă bucur că am câştigat ultimul meci din Top 6, unul disputat. În ciuda unor speculaţii făcute înaintea partidei, ambele formaţii au jucat la victorie. Noi suntem cei care am obţinut-o şi asta ne oferă un ascendent moral, mai ales că am făcut un joc bun şi am reuşit să-l reintegrăm pe Flowers. Din păcate, Păun a simţit unele dureri la gleznă, dar a înţeles că este nevoie de el, a rămas pe teren şi şi-a ajutat colegii. Pe de altă parte, văd că unii fac deja calcule pentru semifinale, fără a mai ţine cont de echipele clasate între locurile cinci şi opt, ceea ce cred că este greşit. Ne bucurăm că am plecat bine în săptămâna dinaintea play-off-ului şi începem deja să pregătim confruntările eliminatorii”, a declarat antrenorul principal al formaţiei bănăţene, Tudor Costescu.

„A fost cel mai bun meci al nostru din Top 6 şi a venit exact când a trebuit. La fel, Flowers s-a întors tocmai când aveam nevoie de el. Luni vom placa la Oradea cu tot lotul valid, incluzându-i aici pe Drăguşin, Milencovici şi Otasevici, pe care nu i-am avut la Piteşti. Tudor Costescu are de unde să aleagă, este pentru prima dată în acest sezon când îi avem pe toţi valizi! Sperăm că acest lucru se va materializa şi în rezultate. La ce am văzut ieri, am speranţe mari pentru play-off. Totul a fost perfect, atitudine, joc, stare de spirit… Am sacrificat rezultatele în grupa valorică 1-6 pentru a avea toată echipa în play-off şi ne-am dorit să încheiem cu o victorie pentru a avea un moral bun la startul acestei faze a campionatului. Nu am ales pe cine să întâlnim în continuare, nu am făcut calcule, ne-am văzut de joc şi aşa a ieşit. Indiferent cu cine jucăm noi ne facem treaba. Atmosfera este bună, mergem încrezători, sperăm să ne întoarcem măcar cu o victorie de la Oradea. Presiunea este pe ei, sunt campionii României. Vrem să ajungem în semifinale pentru a prinde un loc în cupele europene”, ne-a spus preşedintele Ilie Triţoiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns