Momente solemne dar și voie-bună de Ziua Timișoarei

antonia

În organizarea municipalității, joi vor începe manifestările de 3 August, Ziua Timișoarei. Astfel, la ora 9, în Piaţa Petru Maior va avea loc o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române, care au intrat în Timişoara la 3 august 1919. De la ora 10, în Piaţa Unirii, se va desfășura o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919, cu 98 de ani în urmă. În sala de consiliu a Primăriei Timișoara, de la ora 11,30, va avea loc conferinţa „Zilele Diasporei – RePatriot”.

Vor participa invitaţi din mediul de afaceri, antreprenori, reprezentanţi ai administraţiei, personalităţi ale vieţii sociale, politice, culturale ale oraşului, reprezentanţi ai mediului academic, ai corpului diplomatic şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

La ora 13, în același spațiu, va începe ședința festivă a Consiliului Local al Municipiului Timișoara, în cadrul căreia vor fi decernate titlurile de cetățean onoare al orașului doamnei Maria Pongracz Popescu – prozator, publicist, traducător şi istoric literar, domnului prof. dr. ing. Nicolae Budişan, profesor emerit al Universităţii Politehnica din Timişoara, și domnului dr. ing Tiberiu Dimitrie Babeu, profesor universitar emerit al Universității Politehnica din Timișoara. La Galeria Pro Armia din Piaţa Libertăţii, va fi vernisată, la ora 18, expoziția de pictură dedicată Zilei Timişoarei de Asociația Artiștilor Plastici „Romul Ladea”. În Piața Victoriei vor începe, la ora 20, concertele cu Vanotek, Antonia, The Motans și Carla’s Dreams, iar seara se va încheia la ora 24 cu un foc de artificii.

Vineri, pe tot parcursul zilei, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului nostru. Între orele 9-17, la baza sportivă Colterm, se va desfășura „Cupa oraşelor înfrăţite”, un turneu de minifotbal cu echipe de amatori. Între orele 11 și 14, la aceeași bază, se vor întrece la minifotbal echipe de copii de la cluburile locale, categoria de vârstă 10 ani. La ora 21, va începe crosul nocturn, ajuns la cea de-a șasea ediție, la care se pot încrie toți doritorii cu vârsta peste 18 ani.

Traseul are o lungime de circa 3,8 kilometri și începe de la Terasa Flora, continuă pe traseul Podul Tinereţii – Podul Michelangelo – pista de pe malul stâng al Begăi – traversarea pe Pasarela din Parcul Copiilor – pista de pe malul drept al Begăi – pista din Parcul Copiilor – pe sub Podul Michelangelo – pista din Parcul Rozelor – pe sub Podul Tinereţii – traversarea Begăi pe Podul Traian (Maria) – coborâre pe pista de la malul stâng Bega – Terasa Flora. Se vor acorda tricouri pentru toţi participanţii şi vouchere pentru echipamente sportive. Tot vineri, începând cu ora 20, în Piaţa Victoriei, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara.

Sâmbătă, de la ora 20, publicul este așteptat din nou în Piaţa Victoriei, la concerte cu Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic şi Loredana.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns