Băsescu: Pesediștii au realizat inechitatea sistemelor de indemnizații și pensii; au ajuns să se dea cu capul de pragul de sus

Traian Băsescu, internat de urgență la un spital din Paris - Ar fi suferit un accident vascular cerebral și și-ar fi pierdut auzul

Liderul PMP Traian Băsescu susține, în contextul dezbaterilor pe marginea sistemelor de indemnizații și de pensii, că social-democrații „care au batjocorit bugetul de stat dorind să câștige simpatie populară” au ajuns „să se dea cu capul de pragul de sus”.

„În 2009-2010, împreună cu Emil Boc, am reglementat indemnizațiile pentru concediul de creștere a copiilor. Le-am așezat la un nivel rezonabil și în acord cu ce putea suporta România. A venit USL-ul lui Ponta și Antonescu și a modificat legislația, astfel încât unele indemnizații de creștere a copilului au ajuns la valori aberante și profund imorale (și la 35.000 euro/ lună). (…) Tot în acea perioadă, am reglementat, pe principiul contributivității, sistemul de pensii din România. Am avut în vedere ca pensiile militare sub 3.000 RON să nu fie afectate, desființând sistemul de pensii speciale. (…) În 2015, premierul Victor Ponta, într-o demagogie și o prostie, ambele fără limite, a reintrodus sistemul de pensii speciale cu niște criterii de creștere a pensiilor aberante. (…) În zilele acestea, vedem cu toții că însuși PSD-ul, care a batjocorit bugetul de stat dorind să câștige simpatie populară pe care să o plătească cu bani publici, a realizat inechitatea sistemului de indemnizații de creștere a copilului și a sistemului de pensii speciale”, a scris miercuri Traian Băsescu pe pagina lui de Facebook.

În opinia acestuia, dezbaterile la care asistăm în aceste zile arată cât de „mincinoase” au fost măsurile promovate de Victor Ponta și Crin Antonescu.

„În același timp, au priceput și imposibilitatea plății, pe termen mediu și lung, a indemnizațiilor aberant de mari pentru creșterea copiilor, dar și a pensiilor nemuncite și plătite din bani pur și simplu sustrași de la cei cu salarii mici. Din acest motiv, astăzi, când cele două subiecte sunt în dezbatere publică, din care rezultă cât de mincinoase au fost măsurile ‘cuplului’ Ponta — Antonescu, eu nu am decât să zâmbesc, recunosc, cu oarecare cinism. Ticăloșia unor politicieni i-a adus în situația de a se lovi cu capul de pragul de sus. Ce ziceți, dragi PSD-iști care acum trebuie să plătiți ce ați votat cu veselie în 2012 și 2015?”, a conchis Traian Băsescu, conform agerpres.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Băsescu: Pesediștii au realizat inechitatea sistemelor de indemnizații și pensii; au ajuns să se dea cu capul de pragul de sus

  1. „gura pacatosului adevar graieste” ,”ce vine ca val ,ca valul trece”dai Doamne mintea romanului de pe urma”etc.Mergeti fratilor in China ,sa vedeti ce au facut fosti nostrii prieteni din anii 80 ,pana acum si ce am facut noi din anii 90 pana acum.De ce credeti ca la Padure nu nu ia fost frica de topoare ,pana …..nu au aparut Cozile de topor !!!!!

  2. culmea e ca inechitatea asta o vad doar la pensiile militare!Pensiile parlamentarilor,cam de 3-4 ori mai mari decat pensia medie militara,au fost actualizate de la 01
    07.2017,ghiciti pe ce motiv?ca au crescut salariile parlamentarilor(lucru atat de hulit la pensiile militare).De pensiile speciale ale magistratilor,care sunt de 6-12 ori cat pensia medie a unui militar,si se actualizeaza functie de salarii,nu mai spune nimeni nimic,ca si in cazul pensiilor diplomatilor,consilierilor Curtii de conturi sai aviatorilor.Probabil le e teama!

    1. Toata campania de presa a inceput prin infierarea pensiilor speciale si fluturarea unor sume reprezentand pensii de magistrati,apoi,incet incet,nimeni nu a mai pomenit nimic de magistrati,parlamentari sau alti beneficiari de pensii speciale actualizate in raport cu salariul,au lasat in discutie doar sumele initiale si au canalizat ura populara doar catre pensiile millitare,sursa raului din societate.evident ca le e teama sa se atinga de pensiile magistratilor sau parlamentarilor!

      1. Ba la inceputul campaniei in presa sustineau ca pensiile militare nici nu sunt considerate pensii speciale,pentru ca,dupa numai 2-3 saptamani,doar acestea sa mai fie considerate…pensii speciale,care trebuie modificate,celelalte fiind ok,ca sume,mod de actualizare si varsta de pensionare!

  3. NE JUCAM DE-A RASUL PLANSUL.NIMENI NU ARE DREPTUL LA PENSII NESIMTITE.NICI MACA BERBECUL DE FOST PRESEDINTE CARE FIE VORBA INTRE NOI,E MAI URAT DECAT ACTUALUL PREMIER. ASA CA : HAI SICTIR BERBECILOR.

Lasă un răspuns