Moment istoric în capitala Banatului: Timișoara găzduiește Cupa Mondială la floretă – feminin, juniori

Moment istoric în capitala Banatului: Timișoara găzduiește Cupa Mondială la floretă - feminin, juniori

Moment istoric în capitala Banatului: Timișoara găzduiește Cupa Mondială la floretă, feminin, juniori. Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara organizează în acest weekend a cincea ediție de Cupă Mondială la floretă feminin, categoria de junior individual și echipe.

Pentru prima oară în istorie, sportive crescute în Timișoara participă la această competiție organizată în capitala Banatului.

Sâmbătă și duminică este programată la sala „Constantin Jude” prima cupă mondială de floretă feminin, la categoria juniori (sub 20 de ani), după doi ani în care sub egida Federației Internaționale de Scrimă nu s-au ținut competiții de acest nivel pentru categoria respectivă.

130 de sportive din 21 de țări, 5 timişorence

Cupa Mondială adună în Timișoara 130 de sportive participante din 21 de țări, printre care și cele mai bune la nivel mondial: Rusia, Italia, Statele Unite ale Americii, Franța și Ungaria. Din partea României vor participa 15 sportive, dintre care cinci din orașul bănățean!

„Este pentru prima oară de când organizăm la Timișoara această Cupă Mondială, când participă sportive crescute și antrenate în Timișoara. Ne bucură enorm acest lucru și ne mândrim cu fetele noastre. Pe viitor ne dorim să creștem și mai mult secția de scrimă a CSU Politehnica Timișoara, și să aducem acasă cât mai multe medalii de la cel mai înalt nivel”, a declarat Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.

Din România vor mai participa șapte sportive din București, două din Brașov și una din Satu Mare. Cele cinci sportive timișorence sunt Ingrid Bikfalvi, multiplă campioană națională la 15 ani, Husu Miruna (13 ani) și Polschi Catinca (15 ani), ambele de asemenea multiplu medaliate la competiții naționale.

Toate cele trei sportive au început să practice scrimă la arma floretă în cadrul clubului privat de scrimă ACS Floreta Timișoara și au fost transferate la CSU Politehnica Timișoara în anul 2020. Celelalte două sportive din Timișoara care participă la această ediție de Cupă Mondială sunt Iulia Popescu și Karina Tal, floretiste în cadrul clubului ACS Floreta Timișoara. Karina Tal este medaliată cu aur în 2021 la categoria U13 la Campionatul Național de Scrimă pentru Copii.

„Abia aștept să fiu pe planșă la această Cupă Mondială. Este cea mai mare competiție de până acum la care particip și pot spune că am ceva emoții să reprezint România”, a spus Ingrid Bikfalvi.

Cupa Mondială de Floretă Feminin la categoria de juniori a mai fost organizată în Timișoara între 2014 și 2017, tot de CSU Politehnica Timișoara. În 2018, cupa s-a ținut în Bulgaria, iar în 2019 aceasta a avut loc la București. În ultimii doi ani, având în vedere contextul pandemic, acest mondial pentru juniori nu a mai fost organizat.

CITEŞTE ŞI: Milos Komatina, căpitanul SCM OHMA Timișoara, prefațează partida cu Steaua București

„Faptul că am reușit să readucem în Timișoara o competiție de acest nivel este extraordinar. Reprezintă o reală oportunitate, atât pentru CSU Politehnica Timișoara, cât și pentru sportivele noastre să pună Timișoara pe harta mondială a scrimei”, a adăugat Adrian Tal.

Competiția va avea loc la sala „Consantin Jude” din Timișoara, sâmbătă și duminică, între orele 9 și 20. Accesul spectatorilor nu este permis.

Proiectul sportiv este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara, fiind finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Foto: frscrima.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns