O masă de aer polar se va extinde deasupra Europei, iar ninsorile vor fi abundente. România va fi și ea afectată

Atenționare de călătorie în Serbia, pentru 12 decembrie: cod roșu și portocaliu de ninsori și vânt

Alertă de ultimă oră venită din partea meteorologilor! Se pare că vremea schimbă foaia, iar ninsorile vor pune stăpânire pe întreaga Europă. Un val de aer rece se va întinde ușor, dar sigur, deasupra întregului continent și va aduce căderi masive de zăpadă.

CITEȘTE ȘI: Accident în lanț pe o șosea din Timiș: Patru TIR-uri și un autoturism s-au ciocnit

Meteorologii avertizează că aerul cald din Europa va fi împins ușor de un val de aer rece, care va cuprinde întregul continent

Acesta va aduce căderi masive de zăpadă. Vremea frumoasă din România va schimba și ea foaia, așa că temperaturile vor scădea destul de mult, în următoarele zile. Vremea se va schimba începând de vineri, în jumătatea de nord a teritoriului.

Sâmbătă, răcirea vremii se va face simțită pe tot întinsul teritoriului. Vântul se va intensifica iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor cădea în mai multe zone joase din România.

Despre cum va fi iarna 2021-2022 a vorbit recent și Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie. Specialistul a spus că nu vom scăpa de fenomenele severe.

“Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.(…)

Nu există în acest moment un semnal foarte clar, e destul de devreme ca să ne pronunţăm asupra perioadei de apariţie a fenomenelor severe. În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această “blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger. Niciodată nu am fost scutiţi de astfel de perioade, pentru că acesta este specificul climatologic al ţării noastre”, a spus Florinela Georgescu.

sursa: impact.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.